tirsdag 16. juni 2009

Short inndekking!

Det var nok mange som stusset over at vi åpnet opp i Oslo, spesiellt etter den tunge sesjonen i Asia. Igår svekket markedet seg gjennom hele dagen, og det var mange som gikk short. Når så markedet åpner høyere enn forventet, så får shorterne nerver og begynner å dekke inn. Det vil drar markedet litt ekstra, og vi får en mini shortskvis nå på morgenkvisten.

Markedet har steget 50% fra bunnen, og det er veldig naturlig at det kommer korreksjoner. Jeg har tidligere vært skeptisk til holdbarheten og høyden på dette rallyet, men en ting er sikkert: Vi beveger oss nærmere en løsning på resesjonen. Aksjemarkedet priser inn hva som skjer 6 måneder frem, og nå er det ikke lenger tredje og fjerde kvartal i 2009 vi må se på, men begynnelsen på 2010.

La dette markedet falle tilbake, men let etter long kandidater, for høsten kan bli veldig frisk..

OPPDATERING kl 15.53

Markedet klarer ikke å stige videre, selv med gode makro tall (housing starts), det får meg til å tro at vi har betydelig nedside neste timene/dagene. Jeg har rådført kundene mine om å short selge svake aksjer som f.eks SDRL, eller evt. kjøpe OBX BEAR. Sitter man long mindre case med dårlig likviditet, så er det ihvertfall "nobrainer" å gå short for en hedge akkurat nå. Markedet er veldig nervøst.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Gikk long AKSO 55,50. Ble ikke verdens beste timing, men tror det blir bra. (Bare kortsiktig trading)

Mvh Fighter.

Anonym sa...

Long akso, bare kortsiktig trading????

lessa sa...

Oljeprisen reagerer snart litt tilbake igjen. Synes OSE virker som giring mot DAX nå. Gode ZEW-tall fra Tyskland og DAX beveger seg fra -0.1% til +0.1%. OSE går fra -0,2% til + 0.6%.

Frister med litt intradagsbjørner, men det kan fort bli et lite "reliefrally" i statene i kveld. Billig bjørner i morgen tidlig?

matsou sa...

Nå kommer oljeprisen til å falle i et par timer ja... http://www.quote.com/us/futures/chart.action?s=CL+N9&chartUi.period=V&chartUi.bardensity=MEDIUM&chartUi.studies=MACD(12%2C26%2C9)%3BMA(4%2C9%2C25)%3BSSTO(14%2C3%2C3%2C3)%3B&chartUi.bartype=CANDLE&chartUi.size=650x450&chartUi.minutes=15

fortsatt fallende topper ser det ut til... forhåpentligvis holder det seg.

Terje N sa...

Jeg har disse long-kandidatene i kikkerten:
REC - Satser på at det blir mer fokus på klimakrisa når finanskrisa er over, og subsidier vil øke/hvertfall holdes stabilt, samtidig som at de kommer til å tjene mer penger selv framover. Australia og India har satt av mange milliarder og venter fler gjør det samme. Usikkerheten er jo at de ikke virker til å ha kontroll over utgifter, emmisjon fra 4 til 4,5 på en uke, men tror ikke det er problem å få folk til å bli med på emisjon i rec!
RCL - Når velstanden kommer tilbake vil cruise som mye annet få en oppsving, selv med 100% oppgang allerede tenker jeg å kjøpe nå, hvor vi har fått reaksjon tilbake pga svineinfluensa.
SDRL - Støtte på 90, så kjøper på dupper der. Motstand? Har lite å si når markedet skal mye opp i løpet av året.

FRO,GOGL,JIN + MHG - vil jeg gjerne høre andres meninger om :D

TAA, FOE, DNO, ORK, NHY, YAR er vel også solide selskaper, men ser for meg at de har mindre oppside enn de mer volatile som er nevnt over...

Unknown sa...

kjøper bear og satser på at motstanden på 300 holder

Anonym sa...

Careful with yhe bears..
Olja opp 3 %..

Oli

Anonym sa...

IGE?
Har en post i IGE, noen som har noe mening om den? Vurderer å ta et lite tap. Burde nok ha satt en tightere SL da jeg kjøpte.
Pelle

Anonym sa...

Har kjøpt Northland Resources, Rec, Tel og Akso

Oli

Unknown sa...

Røk på stopp loss på bears

Amalie sa...

Tok en liten pos Bear på 55,25.
Skal ut igjen på 60 i løpet av uken..hehe.

Anonym sa...

Jeg reiser til varmere strøk imorgen. Skal PRØVE og koble helt av.

Småposter med stopp: pgs-lhc-emgs-dock.

Lykke til videre i uken.

Lasse 74

matsou sa...

god tur! går ikke an å koble ut :P

Anonym sa...

Tatt en liten bet i Nexus, falt mye, og vil få det fint når den får avtalen sin.

RawseBawse

Anonym sa...

Tok gevinst i Rec, 62,30.
Sitter i Tel og Akso.

Oli

Anonym sa...

AKSO var svært skuffende idag, og det ble en kort trade der, som ente i 0. Tar ikke sjansen på å satse på en aksje som går i minus på en ellers god børsdag, da kan det fort gå nedover på dårlige dager.

Gikk heller inn i bear på slutten idag, da jeg merket at markedet ser ut til å ha tatt ut potensialet på oppsiden for en stund. Oljen har svekket seg kraftig siden Oslo Børs stengte, og USA er i minus. Det er også spennende å legge merke til at DJ har gått ned 2,84 % i år og opp 0,69 % denne måneden (i skrivende stund), mens Oslo Børs har gått opp 32,30 % så langt i år, og 6,39 % denne måneden. Mye av grunnen er vel en styrket oljepris.

Venter litt nedgang i morgen, og sitter derfor i bear. Blir spennende å se, for OSE er sterk om dagen, og jeg har brent meg litt slik på bear før.

Mvh
Mittur

AksjeSpekulanten sa...

Mulig man får betalt for bear possene i morgen, men dagens performance var veldig sterk.

Oljeprisen er nøkkelen her, og fortsetter den ned i morgen blir det tungt i oslo.