mandag 15. juni 2009

Mandag morgen!

Markedet faller bra, selv om Oslo Børs er beste gutten i klassen og er kun ned -1.15%. Den sterke oljeprisen sammen med Goldman Sachs sin oppgradering av oil service sektoren, gjør at flere OBX aksjer har god støtte.

AKSO får oppgradering fra Barclays og GS i dag tidlig, og er sterkeste aksjen på listen min.

Markedet har gått 50%, og det er vanskelig å si om vi nå endelig skal begynne å falle, men prisingen begynner å bli frisk. S&P 500 yielder litt over 4% nå, og det er nesten like mye som 30 år gamle statsobligasjoner. Aksjer skal ha en risikopremie, og den er ikke der nå. Det tyder på at markedet er for dyrt.

Jeg har ikke fått noe nytt på ratesiden, og avventer GOGL trading til London markedet har åpnet.

28 kommentarer:

Nico sa...

Ser ikke helt hvorfor normalt hypervolatile oslo børs skal holde seg så bra. Oljen har tross alt falt nesten en dollar siden close på fredag.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Du store....

Unknown sa...

Hva sier folket til å gå bear nå? Ser ut som DJ kan åpne nedenfor støttenivået.

http://stockcharts.com/def/servlet/Favorites.CServlet?obj=ID1399335&cmd=show[s63139877]&disp=O

Anonym sa...

Hvilket nivå ligger DJ til å åpne på?

Frode

Anonym sa...

Tok gevinst i akso på 57,40.


Oli

Nico sa...

USA indeksene ligger an til å åpne i overkanten av prosenten ned. Sitter med 50% i bear, og liker ikke helt at Oslo ikke helt Oslo børs holder seg komparativt sterk. Forhåpentligvis kommer det en reaksjon ned nærmere USA-åpning...

Anonym sa...

Har kjøpt rec, 59..
Bryan garnier & co ser rec 300 % opp.

Oli

AksjeSpekulanten sa...

Jeg syntes markedet ser veldig bra ut, og AKSO og Norsk Hydro er favorittene. Alum prisen spås opp 30% innen 2009, og AKSO har i dag fått store oppgraderinger... GOGL er også interressant. Vi tok endel under 7.10 kr.

Markedet henter seg inn, og oljeprisen er over 71 USD igjen..

Anonym sa...

Fortsatt short og mener vi står foran en korreksjon

mvh
Ole Bear

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Se hvem som sender du ut morgenmailen da.. Men det er historie. Artikkelen var fra Mai.

Anonym sa...

GT,
hva lurer du på ??

dette er et kommentarfelf for dagens innlegg fra Aksjespekulanten.

Glenn

Unknown sa...

Dropper bear foreløpig pga sterk oljepris, men synes denne er litt skremmende:

http://www.hegnar.no/bors/article379482.ece

Anonym sa...

geir: hvordan kan JP M tjene på det de gjør`? hvis det er de som likvel kjøper aksjene?? kan vel ikke holde i lengden?

Anonym sa...

skjer med at rec er så lite omsatt????

Unknown sa...

Anonym 14.29 De tjener vel på det i form av at de slipper bli styrt av Obama hvis de får lov til å betale tilbake TARP pengene. Lederbonuser etc.

Magz sa...

GOGL stuuuuper

Anonym sa...

Er det ikke deilig å tjene masse peng på nedtur???

Enig AS?

mvh
Ole Bear

Nico sa...

Bare fryd og gammen ;)
Satt med 50% bear og 25% DIA.

Sitter dog i bear ennå, og er stygt redd for at det kan gjøre ganske vondt i morgen.

Anonym sa...

Ole Bear.
Passe deg nå, AS var permabull i dag så du ryker snart ut av forumet. Voff, voff.

Anonym sa...

Jeg skjønner ikke markedet helt og tror ikke dette kommer til å utgjøre noen stor korreksjon. Det blir litt for opplagt. Noen får panic og tar 7% profit og synes de har erobret verden. Jeg tror på en nivåregulering men ikke før den siste pessimist er blitt optimist.

Per Ulv

Anonym sa...

Telenor falt stygt i dag - tok en liten porsjon av dette på 47.6, håper på en liten rebound i morgen.

Anonym sa...

Brutalt fall i dag, og vi har nå fått en klart brudd igjennom 10MA. Bruddet ser ekte ut, sterkt fall på volum, men man skal ikke se bort i fra en rebound. Tror likevel at markedet er negativt om dagen, og at vi ikke bør forvente oppgang de første dagene. Vanskelig å si om vi skal noe særlig lenger ned, ettersom vi brøt langt ned igjennom 10MA idag. Sitter ihvertfall fortsatt i bear og avventer morgendagen. Vil anta at vi begynner svakt i morgen, men får se hvordan det utvikler seg utover dagen.

Stochastics brøt ned igjennom signallinjen idag og, noe som korresponderer bra med et etablert brudd ned. I et kort perspektiv er altså trenden negativ. Kan se ut som om MACD fikk en topp i dag og, den førstederiverte viser tegn til å ha gått over til å bli negativ. RSI ser ut til å ha hatt støtte på 60, som vi idag brøt, noe som også er grunnen til at jeg tok sjansen på å fortsatt sitte i bear. Usikker på om vi skal noe videre ned, men er klar på salgknappen om vi begynner en prosent ned eller noe i morgen. Blir spennende å se :-)

Mvh
Mittur

Anonym sa...

21:09

Sorry, det er for mye støy rundt TEL. USA viser svakhet og vi er inne i en påbegynt korreksjon.

mvh
Tarzan

Anonym sa...

Sitter fullastet short. USA viser svakhet, olja ned og det blir nok surt i Asia i nat. Tipper ned 2% i morgen.

OKØ

Anonym sa...

Mittur

Ser du sier at bruddet ned igjennom 10ma ser ekte ut. Mine beregniner viser at det er falskt, alså ingen stor edge ved å gå short fra 294. Skulle beltet 20-30 ma ryke innen 2-3 dager, alså under 286-287 får jeg dette til å være falskt også. Da begynner jeg å fylle på igjen på lavt 280 med sl på rundt 270. Jeg har større treffsikkerhet på brudd gjennom 20-30 beltet men trenger der en dag eller to til med data først. Nå har de fleste gjort noen kroner den siste mnd og får ofte litt romsligere stopp loss slik at det skal mere til enn en dårlig dag for å sette igang en negativ spiral.

TR

Anonym sa...

Det var kanskje litt hardt å ta i og kalle bruddet ekte, men i forhold til volum, og styrke så var bruddet et sterkt et! Jeg satt fortsatt i bear idag, fordi jeg ofte opplever at ved et slikt brudd, får man en liten reaksjon ned på morgenen/lunsjtider dagen etter. Jeg har imidlertid solgt mine bear nå, til 57,80. Leter etter long-kandidater, og er svært fristet av GOGL :-)

Vet ikke om salget av bearene var i ren disiplin, eller av frykt for at det skal snu nå, men jeg fulgte metoden min. Jeg håper og tror at vi vil få en reaksjon opp nå.

Mvh
Mittur