mandag 22. juni 2009

Arbeidsledighet i USA.

Jeg fant en veldig fin artikkel, som beskrev problematikken rundt Jobless Claims. De siste tallene på arbeidsledige som forsvinner fra arbeidsledighetstrygd har vært bedre, og ledet mange til å tro at de har kommet i jobb. Men statistikken under viser hvor mange % som går av trygd pga. for lang tid uten jobb osv. (akkurat som man i Norge har krav på 52 uker arbeidsledighetstrygd.. den 53 uken får man ingen ting). Disse menneskene har ikke fått ny jobb, men mistet trygd og er nå arbeidsledige OG blakke.. Ikke akkurat bullish for realøkonomien.


10 kommentarer:

Lodderen sa...

Interesant statistikk angående arbeidsledige i USA. Etter hva jeg har lestfinnes der også store mørketall blant arbeidsledige som ikke en gang orker å registrerer seg som arbeidsledige. 1000 søkere til brann-aspirantstilling i staten Florida sier sitt om jobbhungeren.
Det store spørsmålet vedrørende OSE er hvor mye vi nå skal korigere og om det eventuellt blir noe sprut over reboundene. Kansje like lurt å la OSE få ristet av seg i et par uker før en går long, eller hva mener dere andre ?

Anonym sa...

Tjaaaa.... dette er kjent. Det samme gjelder i Norge ad arbeidsledighet. Mange er permiterte og etter x antall uker blir de reg arbeidsledige. JEG tror ikke vi skal særlig lenger ned enn vi er nå. OSEBX var i 310 nettopp og nå er vi ned 13% fra topp....

Anonym sa...

Nei nå skal vi bare gå ut av alle pos å pakke sammen, den vestlige verdens økonomi går adundas. Oljen synker, flere å flere mister jobb, børsene stuper til null, selskapene går konkurs, folk har ikke inntekt å kan da følgelig ikke bruke penger. Ingen har penger å handle aksjer for bl.a. å følgelig stuper børsene enda mere. Tar jeg feil eller?? Andre som har mening?

Pessimisten!

Anonym sa...

God morgen!

Det var litt av et skremmeskudd; MEN man lurer ikke pus med en tremus.
Finanskrisen er et tilbakelagt stadie - det tror jeg de fleste er enige om. Nå er det de realoek. konsekvensene som gjør seg synlig. Statistikken ad arbeidsledige er en av konsekvensene og utfordringene en skal leve med.

Medio juli er det to aar siden vi hørte om raatne laan i USA var et stort problem. Resesjonen begynte i april samme aar. MAO vi har v'rt inne i en lang og dyp resesjon og hvor USA var f;rst ut / deretter Europa og Asia.

Forskjell p[ tidligere resesjoner og denne er at myndighetene p;ser paa med kapital for aa unngaa store og alvorlige, langvarige skader og konsekvenser. OG det er akkurat det Verdensbanken mener M{ gjoeres.

Derfor mener jeg at dommedag har veart priset inn i denne resesjonen.

Oljeprisen er viktig for OSE. pec har kutta 4,3 mill fat som tilsvarer dagsproduksjonen i Nordsjoen. Fra kutt til utslag gaar det 3 mnd. Kuttene ble p[begynt medio februar 2009 og resultatene saag vi medio mai samme aar. Oljeanalytikerne i PAS og DnB *Hammer og Kjus( er enige om oljeprisen skal holde seg i snitt 70/75 dollar siste halvaar 2009.

To siste resesjoner etter depresjonen har hatt en s[kalt V formasjon. Dvs bratt nedd og braat opp. Sp;rsmaalet naa er om man skal ha en W formasjon eller om man skal korrigere paa vei opp fra en vanlig V formasjon. Jeg er ikkei tvil om det er det siste vi er inne i. OSEBX har korrigert 13 prosent fra toppen i juni. Har ikke alle sagt vi maa vaere forberedt paa en 10/15 % korreksjon....

mvh
Sarepta

Anonym sa...

Enig med Sarepta, jeg er også bullish, men juni er tradisjonelt en svak måned, sommeren likeså litt dau, men for de ultralonge tror det blir fine kjøpsmuligheter fra nå og gjennom sommeren. Man bør vel vekte seg opp når frykten og tvilen er som størst. Betaler seg til høsten. Fetter Anton

lessa sa...

AS, fortsetter dere å spille markedet fra short-siden, eller posisjonere dere for en bounce? OSE har fått kraftig bank sammenlignet med resten av verdens indekser, og skulle vi først få et lite reliefrally vil vel OSE være blant vinnerne?

Begynner selv å se på et par smallcaps som har fått mye juling. SItter samtidig i BEAR.

Anonym sa...

forstår ikke utolmodigheten. her faller oslo noen få dager og så begynner man å snakke om at den skal opp igjen. se på makro. se hva som verdensbanken sier, se hva som har drevet oslo børs oppover - i mine øyner så er oppgangen tuftet på en tro om alt skal gå så mye bedre i slutten av 2009 - alstså om 3 til 4 mnd. hvor realistisk er det?
i tillegg har grådigheten kommet inn i markedet. alle har ropt kjøp - ref alle meglerne som sier kjøp den og den.

vi skal lenger ned.

lessa sa...

Det er lett å si for oss private, men for forvaltere som må levere varene nytter det ikke å sitte på sidelinjen.

Uansett tror jeg vi kan stå foran en kortsiktig bounce på 3-4% før vi fortsetter nedover. Kanskje til 260-50-40. Hvem vet?

Unknown sa...

Shortet i går og longer i dag.. :)

Er kun i sdrl akkurat nå, motstands nivå ved 88, sto og rsi peker nå oppover i ukes chart.

Går short igjen ved motstands nivået !

Anonym sa...

oslo er ufattelig svak. selv etter et fall på 6,5% i går greier den ikke å gå i pluss. det er et stort svakhetstegn.