tirsdag 2. juni 2009

Pending Home Sales +6.7% (ventet 0.5%)

Veldig sterke boligtall fra USA.. Men markeder faller tilbake. Hva betyr det? at sterke tall ikke lenger frister kjøpere inn, er vi så overkjøpt? Jeg ser det som bearish signal at så sterke boligtall i kke har løfte evne. 

For de som sitter long masse mindre selskaper, kan gjøre lurt i å "hedge" posisjonene sine med f.eks OBXBEAR. Det gjør at man tjener penger på OBXBEAR posisjonen, men taper på de mindre selskapene. Dette er en ofte brukt strategi for å minimere "markedsrisikoen".

20 kommentarer:

Unknown sa...

Mulig vi bare har en liten gevinstsikring som ikkjer medfører noe fall.

Etter at vi brøt flere nivåer på de amerikanske indeksene tror eg at vi fremdeles har en del oppside der.

For min del sitter eg i bull nå etter og ha tatt et tap i bear før i dag...

Anonym sa...

Hvordan vil fallet i dollar påvirke råvareprisene??
Olje og andre råvarer er jo markant opp fra bunnnivåene dels p.g.a svak dollar og ikke så mye på grunn av nedsatt produksjon eller økt etterspørsel.Dette iser at oslo børs ikke er opp på grunn av fundamentale forbedringer og økt inntjening men mer på grunn av spekulasjon og kortsiktighet.Når fallet har stoppet opp som vi ser på makrofronten så er det gitt at vi er på bunnen realøkonomisk men det er ikke noe som tilsier at vi er i en vekstperiode(bull marked),og 100 gl.snitt er fortsatt markert under 200 dagers snitt i sp500.Dette indikerer at vi fortsatt er i bear market rally og hvis ett tall som er 6% høyere enn forventet i housing markedet i usa, som forårsaket finanskrisen ikke drar markedet opp med mer enn 0.5% vil det kun bety at rally i denne omgang er ferdig og at vi kommer til å få en horisontal utvikling på børsene med mindre opp-og ned turer til vi ser tegn til vekst i økonomien.Så lenge det ikke skjer så vil heller ikke fed sette opp renten og dollaren vil gruses yteerligere og i verste fall vil hyperinflasjon inntreffe og vi kommer til å få en katastrofal nedgang i markedet som vil bestå i veldig lang tid.

Anonym sa...

ble en liten BEAR på slutten idag. Vi får se hvordan det åpner imorgen. Åpner iallafall ikke rett opp. Ville overraske..

Anonym sa...

Indekser i usa slutta lavere enn close, og stl marginalt ned. OSE slutter rødt imorgen.

Anonym sa...

oljen er opp med en dollar,futtene peker opp og usa avsluttet en session meget sterkt med en god og sunn konsolidasjon som bekrefter ett sterkt støttenivå.Oslo kommer til å åpner opp forsiktig imorgen og vi kommer til å få en sidelengs utvikling of fredag morgen er indexen runt 320.
Men fallhøyden er gigentisk men det er ikke før i sep-okt.

Anonym sa...

Pokker må ta tap i bear
bet i morgen ?

Anonym sa...

Megler sier ose har kraftig motstand rundt 310-313. Tror ikke ose åpner mye opp på dette. Har du endel tap, ville jeg gamblet og sett ann litt til.

Lasse 74

Anonym sa...

Indeksene i usa slutta marginalt ned i forhold til close ose, samme med stl. Olja holder seg så tror på en sidelengs dag imorgen, skulle forøvrig bare mangle etter en fin oppgang idag. Så får man se hvordan oljelagertallene blir og jobbtallene utover uka.


Odd-Erik

Anonym sa...

Nervøst og det skal svært lite til før vi får en korreksjon. I morgen er det short for alle penga.

mvh
Kaki

Anonym sa...

Hvor stor bør porteføljen være før man bør hedge med derivater?

Hvilke finansielle produkter er best hedge mot eventuell hyperinflasjon?

Bt sa...

Kjøpte meg i OBXEXBULL på -0.17%.
Så får vi se hvor dagen bærer :)

Anonym sa...

Jeg tror SPX får problemer med å løfte seg fra disse nivåene. Tror vi får en dag til med sidelengs utviking i USA for deretter å falle tilbake.

Anonym sa...

As
Enig med dine synspkt vedr. bulk. Lagrene for jernmalm er nå 75,5 mill tonn og 2 av de største lagrene i landet er nå tilnærmet fulle.
- rx

Anonym sa...

Dobla i bear på 53,50.

Lasse 74

Bt sa...

Der gikk stoplossen gitt.
Gikk veldig fort videre i minus på OBX.

Anonym sa...

Noen som får til å shorte GOGL via Nordnet?

Anonym sa...

Sikret 1.15 gevinst på mine bjørner som jeg kjøpte idag. Sitter med de jeg overnattet med.
Tror ose kan få en tung uke, hvis trenden snur NED!!

Lasse 74

Bt sa...

Anonym sa...
Noen som får til å shorte GOGL via Nordnet?

3. juni 2009 09:51
____________________________

Er ikke shorting ganske dyrt?
Fra nordnet:
anlig kurtasje + 400 NOK + 4,5% rente på markedsverdi(Intradag shorthandel belastes ikke avgift og rente, rentesats kan variere fra verdipapirlån til verdipapirlån).

Er dette per handel?

Anonym sa...

jo, jævlig dyrt hvis du ikke har tenkt å sitte over en lengre periode.

Anonym sa...

short - forutsetningen er at du forventer relativt kraftig kursnedgang. bruker det både på kort og lang tidshorisont