onsdag 17. juni 2009

Nedside!

Endelig får Oslo Børs en liten smekk, etter å ha outperformet andre markeder siste par dagene. Råvarsektoren er ned både i USA og Asia.

Tørrbulk forwarden faller videre i dag. Q3 for cape er nå ned 10% for dagen allerede, og handler snart under 54k USD. Selg unna GOGL og andre dry bulk selskap.

OPPDATERING kl 13:12

Nå longer vi litt. Tatt inn SDRL, AKSO og NHY på bunn nivåer. AKSO blir solgt ned i dag fordi Gazprom utsetter et felt i 1 år, men dette er ikke en kontrakt AKSO hadde fra før.. så aksjen er litt oversolgt i mine øyne. De to andre er for å få på litt råvareksponering, der jeg tror rebounden kommer raskest.

43 kommentarer:

Anonym sa...

Har kjøpt akso 53 og dof 34,5..
Avventer rec..

Oli

Terje N sa...

lurer veldig på SDRL, falt/korrigert mye nå!

Anonym sa...

Laster mere akso..

Oli

Amalie sa...

Solgte på bjørnene på 58,9.. Kjøper dem tilbake billigere i morgen..

Anonym sa...

Amalie.
Fint at du flagger, da går jeg 'all bear' siden det har gått bra med 180 på deg tidligere.

LHC 34

Amalie sa...

LHC 34
Presiserer at jeg solgte bjørnene som ble kjøpt i går. Tror jeg kan kjøpe dem tilbake billigere i morgen.

Anonym sa...

Plukker enda mere akso, og kanskje rec på 58.

Oli

Anonym sa...

Tror 180 betyr motsatt i denne sammenhengen.
Kansje LHC er et godt bet i disse dager, på 0,3?

Nonstop sa...

Har lastet opp med en del LHC på nivå 0,30 til min long-portefølje. Er rimelig sikker på at denne kommer til å bli pen utover sommeren / høsten.

Anonym sa...

AS:
Hva tror du om Oslo fremover, var dette bare en kjøpedipp eller ser du en korreksjon på gang (10-15%)

drammen

Anonym sa...

Hvis oljeprisen tar en reprise av siste dagers kl 15 bevegelse blir det fucking blodrødt i dag. wankee dollar styrker seg og fttene rødmer.

GOGObear

matsou sa...

er i villrede... oljen faller som faen, men alt (bortsett fra OSE) har jo falt i to dager, så kanskje man får en rebound i ettermiddag - kan da være verdt å gjøre som amalie? Hva tror dere? Oslo har vel mer eller mindre falt fra seg i dag?

matsou sa...

gikk ut på 59,55 og med alle nyhetene i kveld tror jeg jeg får igjen imorgen.

Amalie sa...

Vurderer en pos i FAS eller TNA når US åpner..

lessa sa...

Overdramatisering fra OSEs del. USA ligger an til å åpne flatt og vi er ned 4%. Skulle USA vende opp fra start sammen med oljeprisen kan det gå fort i svingene. Nekter å tro at det er mye nedside igjen i løpet av 1-2 dager nå.

felix sa...

Tatt inn blant annet akso på 50.80.
som sagt så overreagerer Ose noe sinnsykt og det vitner om hvilket sinkebørs ose egentlig er og at det er mange idioter og amatører blant investorene.200 gl.snitt kommer til å holde på sp500 indeksen og i verste fall vil den stenge på 905.Dette vil gi gass til indeksen som ganske sikkert vil reagere opp til 930 innen fredag.Der og da bør man komme seg ut av markedet og sondere litt for hvis sp500 reagerer ned fra 930 nivået vitner det om svakhet og generell vent og se holdning fra investorene.CPI tallet vil gi ett indikasjon på inflasjonspøkelset og hvis den kommer inn som ppi tallet vil stagflasjons frykten dempes og en scenarie med hyperinflasjon være mindre sannnsynlig.Dette vil medføre prispress på råvarer generelt og gull spesielt.
Videre at OSe synker som en stein selv om Norges Bank kutter renten er bare helt totalt latterlig og egentlig en gyllen mulighet til å gå long.

Amalie sa...

Tok inn delt pos på TNA 27,33 og FAS 9,11. Denne blir kortsiktig..

Nico sa...

Solgte bjørner på 59,3. Kjøpt AKSO og BULL til hhv 50,7 og 38,9. Åpner det ned i morgen spiser jeg hatten min til frokost (Det eneste jeg kommer til å ha råd til).

Nico sa...

-5%? Hva er det egentlig som skjer? Verken oljeprisen eller komparative børser skulle da tilsi noe sånt...

Anonym sa...

Renten ned, da står det virkelig ille til med gamlelandet.
Derfor 5%?
Oljen sklir sidelengs nedover.
noen % til ned i morra.

GOGObear

Anonym sa...

går oslo enda lenger ned så må vel dette være kjøpsanledning til 1000. nhy ser utrolig spennende rent teknisk, samme gjør mhg.
skulle likt å fått kommentarer fra AS på fallet og de neste par dagene?

Anonym sa...

På fredag får mange feriepenger på konto og jeg tror mange vil hive disse inn i aksjer og fond. Litt fredagsbull? :)

Anonym sa...

Panikk og stoploss som river OSE ned nå.

Anonym sa...

Ikke bare panikk og stoploss. Når Gjedrem setter ned renta nok en gang, da ser det ille ut for norsk økonomi. Ikke glem at OSE stod i 180 for noen måneder siden.

Totto

Anonym sa...

Kjøpt meg KRAFTIG opp i PGS


mvh
Ole Bull

Anonym sa...

Legger på med rec.
totto : svakere krone gjør osb billigere for utenlandske investorer.

felix sa...

Hvordan kan du hevde at det står ille til med norsk økonomi når de seneste tallene fra ssb tilsa at renten ville holdes uendret,ett standpunkt delt av samtlige analytikere.Grunnen til at rentene settes ned er i det lange løp å demre for ringvirkningene som bankene står overfor i blant annet baltikum og å gi dem billig penge i tillegg til å få bankenes utlån på ett høyere nivå vil føre til at bankene bygger opp kapitareserver slik at de møter tapene fra baltikum pent og smertefritt.I tillegg vil folk flest sette penger på børs og fond da de får meravkastning fra disse instrumentene enn fra sparekonto.Når det i tillegg svekker den norske krona vil ose trekke til seg kapital fra annet hold som vil doble kapital tilførselen til OSE på kort til mellomlang sikt.Kjøp :AKSO og STL.På disse nivåene er disse aksjene spesielt billig i forhold til inntjening.Tipper at AKSO ser 60 og STL tester 140 innen kort tid og det er en pen oppgang fra dagens nivå.

felix sa...

Crude lagrene ned med 4%.
Godt at vi lastet opp med akso og stl.
Ose styiger garantert 4% på åpning imorra.

Anonym sa...

Holy mama for en dag !!

Er lastet hardt med akso nå,
tok også inn en del rec på tampen.
Ser ut som olja holder godt.

Oli

Amalie sa...

Sikret gevinsten i TNA på 28,66. FAS laggger, men holder den litt til..

Amalie sa...

Tok ut FAS på 8,8. Litt tap på denne..

Anonym sa...

Gikk ut av bear i dag, dog litt for tidlig dessverre da OSE sto i -4%, men likevel fornøyd med gevinst.

Kraftig nedtur på børsen idag, og OBX står nå i 256,66 poeng. Dette er et sterkt støtteområde mener jeg, fra bunnen i slutten av mai, og toppen rundt 10. mai. Det har altså vært reaksjoner på dette punktet tidligere, så sannsynligheten for at det skal skje igjen er signifikant, mener jeg.

I RSI-chartet er nå RSI på 50,59, noe som også tydelig er et støtteområde fra 3 tidligere bunner fra hhv ca 17 mars, 20 april og 28 april (ca). Er vanskelig å se nøyaktig dato, og sjekker ikke det opp nå, men poenget er at dette området har vist signifikant støtte i RSI-chartet tidligere, og dette korresponderer jo godt med støtten i kurs-chartet.

MACD toucher nå signallinjen, noe som også korresponderer godt med et mulig støtteområde. Hvis vi slutter i minus i morgen, vil vi nok få et brudd på signallinjen i MACD-chartet, som indikerer videre nedgang.

Kursen brøt ned igjennom både 20 og 30MA idag, noe som er foruroligende, men nedgangen har vært såpass stor at jeg tror på en rebound i morgen. Vi ligger nå et godt stykke under både 10, 20 og 30MA, så jeg håper at støtteområdene vil holde.

Jeg gikk ihvertfall inn i bull på slutten idag, og satser på at støtteområdene i kurs-, rsi og macd-chartet holder. Men jeg er ikke langt unna bear knappen om vi får etablert et brudd igjennom macd de nærmeste dagene, men det vil i såfall analyseres da.

Morgendagen blir spennende. Får jeg rett i bull nå, så kommer jeg kanskje til å plukke noen enkeltaksjer i tillegg :-)

Mvh
Mittur

Anonym sa...

STL slutter på 133,9 i Oslo og 133,82 i USA - uendret. Oljeprisen er opp en dollar fra close i USA. Tipper opp 2% i Europa og OSE i morgen. Nasdag opp 0.66% og Dow ned 0,07%....

Er long og sitter tom fredaf iallefall...

TGS

matsou sa...

Mittur:

Jeg drev å analysere OSE en del før, men fant ut at hva som er støtter eller motstander har lite å si om USA eller oljen beveger seg, kom derfor frem til at det er mye mer hensiktsmessig å analysere disse? Hva mener du?

Anonym sa...

amalie:
Hva er FAS og TNA?

Anonym sa...

Direxion Daily Finan. Bull 3X Shs(ETF)(Public, NYSE:FAS)

Direxion Daily Small Cp Bull 3X Shs(ETF)(Public, NYSE:TNA)

matsou sa...

tok litt stl på 132 for å time morgenens bunn og få med meg reaksjon opp fra den. tight SL.

matsou sa...

Tok Yar på 185,25, tight SL på den og.

Anonym sa...

Hadde en STL som hedge for Bjørnene mine men det var jo bare tull. Hvilket nivå skal vi slutte dagen på? -3 eller så? Hvor setter dere pengene i dag?

LHC 34

Anonym sa...

Kjøpt litt NHY. Snitt 33,9... Hva snitter dere på NHY, AS?

Pontus

Anonym sa...

Nexus-beten min går fint i dag.

RawseBawse

Anonym sa...

Tok gevinst i rec, fin trade..
Lastet mere akso.
Krysser fingrene.

Oli

matsou sa...

røk ut på SL på yar og bull