onsdag 13. mai 2009

Veien videre...



Nå faller aksjemarkedet og råvarer kraftig, og det er sikkert mange som lurer på om dette er starten på en større korreksjon eller ikke. Jeg har ikke noe sterk teori om hvor langt ned vi skal, men det er sannsynlig at de neste 24 timene blir tunge.

De amerikanske indeksene har vært veldig sterke de siste dagene, mens Europa kollapser i dag. Det betyr at USA enda ikke har "handlet" på denne nedturen, og det er overveiende sannsynlig at markedet skal ned ikveld. Hvis det skjer vil Asia falle i natt (har også vært sterk siste dagene), og Oslo Børs vil gappe ned i morgen tidlig. Har man skikkelig (u)flaks, så får vi en GM konkurs i fanget neste dagene. Selv om aksjekursen er gruset, og verdien i forhold til Dow Jones indeks er ubetydelig, så vil psykologien rundt en evt. konkurs sende oss lavere...

14 kommentarer:

Anonym sa...

Oslo (TDN Finans): De amerikanske råoljelagrene falt med 4,6 millioner fat til 370,6 millioner fat i forrige uke.

Lasse 74

Amalie sa...

Hvis oljen tar seg opp nå så virker PGS som ett fristende bet. Hva tenker dere?

Anonym sa...

Amalie: ACY er kanskje et bedre bet. Den trader olja mer, pgs er seismikk. Tok inn NHY under 31 og kjøpte litt prs på 29,90 og 30.

Lasse 74

lessa sa...

PGS handles billig (forutsatt at alle kvartalene blir som dette) med en P/E på 4-5. Problemet er vel at den vil falle hardt tilbake når (ja, når) oljeprisen trekker seg tilbake.

Nei, hold pengene i fanget. Hvorfor skal olja over $60 nå? Fordi lagrene falt for første gang på lenge? OPECmøte 28.mai. Bare prat derifra - ingen har trua på dem.

Terje N sa...

lessa: Oljen stiger pga investorer som vil eie olje når forbruket øker igjen. Dette er natulig da man begynner å lære av kriser og alle vil være før den reelle oppgangen (for da er oppgangen gått fra dem). Samme med børsen går før realøkonomien...

Anonym sa...

hva skjer med OSE? Er svak selvom oljelagrene var good-news?
Jeg er BEAR (i det korte bildet)


"Per, pål og Espen"

lessa sa...

Oljeprisen stiger fordi aksjemarkedet stiger. Ingenting fundamentalt som driver oljeprisen. Snart kommer pullbacket og den massive inflasjonen alle har ventet på uteblir (foreløpig) og oljeprisen vil falle tilbake. Tipper vi ser $54-55 innen juni.

Oljeprisen har falt tilbake $0.7 siden toppen etter lagertallene. Pussig nok har også børsene falt etter det også. Fortsetter markedet, fortsetter oljen.

Konsumere sparer penger - blir kjøresesongen så god som folk håper?

Terje N sa...

om oljeprisen svekkes fra 59 til 55, så overlever jeg det! Den har jo steget fra rommet 40-50:D Flere store fond skal ha høyere aksje-andel i sin sammensetning. Så hvis du mener børsene drar oljeprisen vil jeg tro den holdes oppe! (Grunnen til at børsene og olja går opp er fordi at fond (råvarefond og aksjefond) skal mer inn i markedet etter å ha sittet ute i krisen)

Anonym sa...

GM opp 15-16% i usa nå.

Anonym sa...

Mange aksjer som brøt ned igjennom 10MA idag, noe som bekrefter at vi har en korreksjon i vente. Vanskelig å si hvor langt ned vi skal, men regner med at 10MA vil stabilisere seg i intervallet 5-10 % under aksjekursene før man kan begynne å se noe oppgang.

Går inn i bear ihvertfall, syns det er sterk hold i indikasjonene som tyder på en korreksjon ned nå.

Mvh Mittur

Anonym sa...

hva er 10MA?

Anonym sa...

MA = Moving Average = Glidende snitt.

Et glidende snitt er en såkalt "glatting" av kursen, og viser dermed et gjennomsnitt av kursen for de siste x dager.

10MA betyr 10 dagers glidende snitt, og er dermed en linje i kursgrafen, som representerer snittet av de 10 siste sluttkursen til aksjen :)

Mvh Mittur

Anonym sa...

synes nå 10 dager er litt lite på en MA, men det er jo så mange strategier man kan bruke...

Anonym sa...

KJøpt mye sent igår og tidlig idag:
REC-nhy-detnor-acy. Spog og pdr fra før. Tror dette kan snu OPP igjen etter å ha falt 5-6% fra topp intra igår.

Lasse 74