onsdag 20. mai 2009

TA innspill fra leser...



Under 286 på OSEBX er signalet, og da kan vi falle helt ned til 278. Takk til Ronny for innspill!

48 kommentarer:

Studenten sa...

takk for den ronny:)

Anonym sa...

Hva skjedde med oljeprisen i stad. den hadde en dip på 3 dollar ned ??

sjef

Anonym sa...

Da tror jeg du må ha drømt :)

Anonym sa...

BEAR kjøpt på 61,60.

Lasse 74

Anonym sa...

Jeg skal spise skjorta til Trygve Hegnar hvis ikke OSE korrigerer nå. Har masse bjørner.

Hilsen
BiO

Anonym sa...

http://j5.forexpf.ru/delta/prochart?type=CL_Brent&amount=335&chart_height=340&chart_width=660&grtype=2&tictype=10&iId=5

Se selv

Anonym sa...

Hva tror Aksjespekulanten om BAC (Bank of America) er det ett bra kjøp eller en bra short på kurs ca. 11.8?

Anonym sa...

14.00: http://www.finanslinker.net/dukascopy/light.html, bruk heller denne oljelinken.

Studenten sa...

Når forventer vi en korreksjon da? Ser ut til å holde seg bra nå..

Anonym sa...

Ikke undervurder nullrente, pengetrykking i US og grådighet. Dette stopper ikke i dag heller.
The trend is your friend!


Ham95

Studenten sa...

Indeed, dette blir en veldig bra dag for meg:D

Bt sa...

http://www.hegnar.no/bors/energi/article375058.ece

har tidligere tjent fint på seadrill, noen som skal spytte i før talla?
Hva sier AS til seadrill?

Unknown sa...

Trend er ofte din venn.. DJI ligg perfekt i mars trenden sin. Eg tror vi snart får se 9100 og 325 på ose... Mine mål !

Selvsagt med mindre korreksjoner nedover men det er på oppsiden potensialet ligg !!

Nå ser og olja til og bryte 60 grensa,, det her er bull gutta :)

Anonym sa...

Stoppa ut på bear.
Lasse 74

Anonym sa...

dette er det sykeste noensinne.

jan sa...

Kjøp/salg rationen på OBXEXDBULL gikk fra å være ca 45% kjøpere til 59% kjøpere og 41% selgere! Sitter i BULL igjen selv.

Anonym sa...

den oljeprisen, den oljeprisen. at lagrene faller er ekstremt bullish.
kan det være at det fundamentale også nå er begynt å snu?
- rx

lessa sa...

Ikke se dere blinde på oppgangen i oljeprisen. Den bør ses i sammenheng med det dramatiske dollarfallet som følge av vanvittiig pengetrykking og dårlig økonomisk data.

Så fort dollaren begynner å heve seg igjen tror jeg nok Goldman Sachs kan få rett i sitt oljeprisanslag på $55 fatet i Q3.

Lodderen sa...

Forrige uke ahdde en samme bevegelse med høy olje og høy pris på oljeselskaper forut og ved lagertall pga forventet trekk i lagrene. Så paiet den frem mot helg.. Tror vi kan få samme utvikling. ERY som handles på NYSE er et direxion 3 x energi bear produkt og er også i skrivende stund i bunn av tradingrange.
Blir det repeat ?

Anonym sa...

Håper det :)

matsou sa...

ærlig talt gutter (og Amalie) - er det bare meg som ser en bearish diversion i utviklingen på OSE? Gleder meg til det begynner å gå nedover sånn at jeg får bekreftet at TA virker :P

Anonym sa...

TA fungerer alltid, men selv om man helt klart kan se toppishe tegn er det ingen som vet hvor lenge oppturen varer. Så lenge det er 80% kjøpere på Børsen kan jo ikke OSE gå ned.

Hvis du skulle fulgt TA slavisk da OSE nådde 240, hadde du tapt veldig mye penger i dag på 290.

Et tidspørsmål når OSE korrigerer skikkelig, men det kan bli mange +poeng til.

Studenten sa...

Er mange som tror den evt. korreksjonen ikke kommer før en hendelse ala GM konk...

Til da sitter jeg i bull, tror jeg..:)

Men TA fungerer absolutt ja.

Anonym sa...

Jeg er nybegynner i dette "gamet" og ser at dere har mange synspunkter på om ose skal opp eller ned. For meg ser det ut som DJ IND og NQ COMP dannet en dobbel topp i dag og fredag 8 mai. og da skal vel børsene i USA ned.

Rognert

Lodderen sa...

GM stiger i dag og vil sikkert fortsette oppsvinget dess nærmere en kommer konkursdagen 1 Juni. Citybank handles til p/e på 30.
Shorterne er også trette..

Anonym sa...

Er det noen som kan gi meg url som går i dydben på teknisk analyse? Tenker da på det rent tekniskmatematiske, og ikke hva en hodeskulder signaliserer. Er selv økonomistudent, og mine proffessorer tro, har jeg en naturlig skepsis til om TA egentlig fugerer rent teknisk? Eller om det fungerer pga psykologien i markedet, da forventninger gjerne blir realitet nettop fordi en handler etter forventningen.

-Anders

Anonym sa...

Hele markedet er psykologi og forventninger, teknisk analyse er kun en måte å forsøke å tolke dette på og ikke 'matematiske sannheter', for å forsøke å finne mønstere i atferd.

Det man har gjort er empiriske undersøkelser i etterkant og det man typisk kommer frem til er 'den og den formasjonen (gitt et sett forutsetninger) fører til en viss type atferd i en gitt prosentmessig andel av tilfellene

Det er noen bøker hos Hegnar Media som forsøker å forklare dette på en forståelig måte til 'folk flest', stoffet der kan evt fungere som en enkel introduksjon. Bøkene heter "Aksjeskolen"
og "Aksjekjøp og daytrading". Dette er 'folkelige' bøker og brukes dog neppe på studier i finans...

Fetter Anton

Fetter Anton

matsou sa...

er noen gode bøker der ute. "Trading for a living" av Alexander Elder er ikke dum, den kan (enn så lenge) laste ned fra piratebay :P. Ellers finnes flere nettsider med mye bra info; investopedia.com for eksempel.

Studenten sa...

Tror du bare skal lese deg opp på TA og ta det for det det er.. Hadde ikke noen undervisning i dette i studiet i finans nei..Å det var ikke akkurat noe som er faglig anerkjent. MEn det fungerer til en grad.

Bruk bøkerne som er anbefalt for hvermansen her i forumet å det er stort sett det du trenger.

Ellers anbefaler jeg deg å lese deg opp på generell makroøkonomi for å få en større forståelse om hvordan rente og andre makrofaktorer påvirker økonomien. (noe jeg regner med du har siden du sier du studerer økonomi..)

Lykke til.

Studenten

KL sa...

@ Mats E: jeg har sittet i bjørner i noen dager og venter nedgangen som kommer! Den kan fort komme i løpet av helgen. USA er ned over prosenten i dag og oljeprisen over 2%. Korreksjonen kommer. Tror ikke dagen i morgen blir lys.

Anonym sa...

lol, forbauser meg ikke om US ender i pluss i kveld

Anonym sa...

Om ikke vi tar en nissebørs-vending (som vi har gjort ganske ofte i det siste) og overser fall i USA , men bare tar med oss oppgangene. "Oj, der falt det i USA. Pyttpytt, var så lite. Vi kan fortsette å kjøpe. Vent litt - nå går de opp 0,2% i USA - KJØPKJØPKJØP!"

Forøvrig tror jeg ikke USA ender i pluss. Er bare OSE som kan gå fra -2 til pluss 2 :p

matsou sa...

@Lodderen: kjøpte ERY i går på 21USD. Angrer ikke på det nå, nei Dessverre bare 15% av porteføljen. Resten er Bear derivat.

Lodderen sa...

Det er commoditt-selsakper som hovesdsklig står for nedgangen, ERY(energi bear x 3) er opp ca 20 prosent fra intradag i går. Om bunnen i tradingrangen SP 875 holder kan vi få en rebound på Fredag.

Lodderen sa...

Grattis Mats ! Lock the profits om du ikke har veldig sterk tro på at SP skal dumpe ut av trading rangen under 875.

matsou sa...

De fleste børsene har falt såpass sterkt i dag at en skulle tro at den berømmelige korreksjonen skulle være på vei? I UK ser de mørkere tider osv. Veldig rart hvordan markedssynet i media nærmest diametralt endret seg fra i forgårs til i dag! Leste og en artikkel om bear supercycles som overbeviste meg om at vi ennå må langt for å stabilisere økonomien. Statistisk sett står vi foran minst ett stort børsfall før vi er stabile igjen. Dersom man ser på krakket i 1929 var en av feilene investorer gjorde å bulle for tidlig - dvs å pumpe penger inn i markedet før ringvirkningene av krakket hadde gjort seg helt ferdig, det var slik jeg forsto det i hvertfall.

Hva angår ERY så tror jeg oljeprisen står for fall under 60. Var nede og luktet såvidt på 59,95 før i dag, og det var bare første touch.


legger ved linken til den artikkelen (var ikke jeg som postet den på hegnar-forument :p):

http://www.marketoracle.co.uk/Article10623.html

Terje N sa...

i 1929 strammet alle instanser inn pengesekken. Nå har vi lært utrolig masse av dette + asia-krisa. Sentralbanksjefen i usa er en av de som kan mest om dette og har jo brukt høytrykk-spyler for å sprøyte inn cash! Altså blir det ikke en depresjon nå! :D

lessa sa...

Terje N - det eneste vi har lært fra 1929 var at å stramme inn alle offentlige budsjetter ikke funker. Aldri før har vi sett slik pengeinnsprøytning som vi gjør nå, så hva er egentlig garantien for at dette vil funke?

Akkurat nå er vel både Kina og Japan i konflikt med hvordan USA behandler denne krisen. Kina som eier mye av gjelda til USA er vel kanskje ikke veldig interessert i at dollaren skal kunne brukes som dasspapir?

Anonym sa...

oljen holder seg relativt fint, light crude ligger på ca 61 som er ned en dollar fra topp i går men likevel bra, tipper tradingrangen holder - er for mye positivt som skjer på indikatorsiden til at vi spretter langt ned

Anonym sa...

I følge tekn.analyse bollinger er Dow i ferd med å gå i squezze og den ser ut til å skifte til negativ trend (pr. nå er den et perfekt eksempel på bollinger).

Dessuten solgte jeg mine bear aksjer i går (med smertelig tap) noe som ogå skulle tyde på nedgang (ser ut som jeg alltid gjør det motsatte av hva jeg skulle gjøre)

lastet opp Seadrill og fikk litt av oppgangen med meg, krysser finger for et godt resultat derfra neste uke, så kanskje vi ser 100+ (det hadde ialle fall smakt godt etter en miserabel periode for min del)

Filosofen

matsou sa...

@Filosofen: skjønner godt hva du mener, føler det samme - med en gang jeg venter på noe, men ombestemmer meg og selger, så skjer det jeg ventet på. Holdt meg i skinnet nå heldigvis.

S&P er i negativ trend nå ifølge stochastics.

Noen som har drevet noe med derivathandel?

Anonym sa...

hei, spretter vi dybt ned i morgentimene på fredag vurderer jeg å laste opp litt lekepenger på bull - tradingrangen på S&P på 875 gir støtte og den selloffdager som dette i US har pleid å gi bonce-back dagen etter - tror den psykologien kan fortsette. Mer usikker for den neste måneden dog. Ultralong er jeg derimot ultrabull. Fetter Anton

Anonym sa...

light crude ligger stilt og rolig på 61

Anonym sa...

virker som om Putin har vært på tråden til Sibir... http://www.hegnar.no/bors/telecom/article375115.ece

Anonym sa...

Egentlig litt rart med denne finanskrisa, hvem er det som har puttet kapitalen under madrassen eller sitter å mumser på den, skulle jo tro at det var det som skjedde.
Egentlig så er det vel ingen krise da, kapitalen flyter jo der ute og de forskjellige lands myndigheter har jo presset flere sedler, så det er kanskje ikke rart vi har et uregjerlig bullmarked (det har vel aldri vært så mye kapital å pumpe inn i markedet som nå)

Filosofen

Lodderen sa...

Pussig at oljen lagger og ikke følger SP nedover. Den har øyensynlig lagt forrige tradingrange bak seg, MEN kan fort prise inn forsinket turnaround og gjør den det samtidig med fravær av lagertrekk så fyker den i bakken.
Futtene er i skrivende stund grønne og en kan spekulere på et svært lavt dippkjøp i morgen tidlig. Likevel har nok disse FED nyhetene bitt seg inn i sjelen til markedet, og etter 2 misslykkede forsøk opp mot Januars punktum max på 937. Hvem tror det vil gå på 3 dje forsøket. Nyhetene ser ut til å bli progresivt bedre, og kansje vi fortsatt bare har sett toppen av isfjellet. Brytes 875 så kan det bli stygt.
Play safe, hilsen Lodderen.

Lodderen sa...

korreksjon "nyhetene ser IKKE ut til å bli proggresivt bedre"

Anonym sa...

Ser ut som GM.konk kommer neste uke.
http://www.hegnar.no/motor/article375130.ece

Lasse 74