mandag 11. mai 2009

Long markedet?

Forwardkontraktene på tørrbulk stiger igjen i ettermiddag. Fredag var de ned pga. liten aktivitet, og nå ser det ut til å snu opp igjen. For de med risikoapetitt kan kanskje prøve på en long trade i GOGL!

First Solar er opp +2.8%, og en av de sterkeste aksjene jeg ser på i USA. Fristende med en REC long?

Transocean var ned -2.5% og er nå ned kun -0.80%... Seadrill?

14 kommentarer:

Anonym sa...

Hei

er ny på børsen, hva skjer de siste 10 minutene når alt ser ut til å stå stille? er det slutt da?

Anonym sa...

Det er sluttauksjon fra 17:20 - 17:30.

Anonym sa...

Hei

Skal vi ned å teste 250 nivået i løpet av de neste 2 ukene, eller skal vi opp imot 300. Noen synspunkter? Jeg tror olja skal ned under 50 dollar igjen, da faller vel Oslo børs også.

Mvh.Nilstor

Anonym sa...

Long?
Alle skal til 250 men vi går long, jaja det er jo lov å prøve seg mot stømmen..

Ham95

Anonym sa...

Kjøpte tilbake dno aksjene jeg solgte på 9,37 på 8,07 og 8,08.
Gavepakke. Aldri trodd den skulle komme så langt ned.

Lasse 74

AksjeSpekulanten sa...

Jeg oppfordrer til diskusjon i kommentarfeltet på bloggen min. Jeg har kun slettet 2 innlegg i livet mitt, fordi forfatterne har kommet med stygge usakligheter.

Nå er det ingen av innlegget til Ham95 som kvalifiserer til sensur, men velger dog å ta opp hansken som blir kastet gang på gang.

"Alle skal til 250"? hva legger du i det? prøver du å si at vi skal til 250 på indeks, og det er noe alle vet, så hvorfor prøve seg på long siden?

I såfall kan Ham95 gi en begrunnelse på hvorfor vi skal til 250 OSEBX?

"Alle" andre klarer å begrunne markedssynet sitt, eller ulike trades, og da regner jeg med at du også klarer det...

Anonym sa...

Hei.
Det er vel ikke så unaturlig å ta en liten korreksjon til 250 eller kansje enda lavere. Hvis man leser Bibelen som fanden gjør så er det ikke vanskelig å finne argumenter nok. Når deter sagt så kan det jo gå enda litt oppover...?
Finfin blogg!

Ham95

Lodderen sa...

Oljen har nå en ny range fra ca 55 dollar til 58. Støtten er vel ikke så veldig sterk i og med at oppgangen siste 2 uker i all vesentlighet vært drevet av inflasjonsfrykt og hedging/spekulasjon. Likevel næmer vi oss "driving season" i USA og oljen er tradisjonellt sterk i forkant av denne. Jeg tror vi blir range bound mellom 55 og 60 dolllar i noe tid da ytterligere oppgang ikke kan ventes uten at oljelagrene begynner å trekkes nedover, da vil gapet mot fundamentale supply/demand kansje bli alt for stort. Støtten på 55 dollars kan eventuellt ryke om aksjemarkedet svekkes betydelig og fex GM konkurs/horrible clames eller annen "stygg" nyhet sammenfaller med generell aksjesvekkelse.
Og PS enten man er bull eller bearish på middellang sikt så er det ikke noe i veien for å skifte grunnsyn underveis eller trade det redskapet som til enhver tid er gunstig. Bull eller bear alt ettersom man ønsker å klatre eller ake nedoverbakkene. Loyality sucks big time in stock trading, for å si det på amerikansk !
Hilsen Lodderen.

matsou sa...

Lasse: Spørs om det var så lurt! Ser ut som Irakiske myndigheter gjentar at kontraktene er ugyldige. Rare Greier.

Anonym sa...

Mats: Det gjelder ikke for dno-addax. Det gjelder selskaper som ikke er godkjent av oljeloven fra 2007. DNO ble godkjent 04. Meldingen skapte forvirring og dno falt på det. DNO bekrefter oppstart 1 juni i etterkant.

Lasse 74

Anonym sa...

Limer inn dette:

DNO-talsmann Ketil Jørgensen sier til E24 at selskapet forholder seg til beskjeden fra KRG om å gjøre klart for oljeeksport fra 1. juni. Han tror at uttalelsene kan rette seg mot avtaler som KRG har inngått etter at den nye oljeloven i Irak var på plass.

Avtalene som gjelder Tawke og Taq Taq anses ifølge Jørgensen som gyldige.

Lasse 74

matsou sa...

ok, så bare i forbifarten denne - uten noe videre innblikk i DNO forøvrig: http://www.hegnar.no/bors/article373958.ece

Anonym sa...

Hei. Lurer på om AS har noen tanker om GOGL og JIN som ultralong-kandidater for oss som gradvis vrir inn mer risiko i en slik portefølje? Fetter Anton

Anonym sa...

"TDN Finans kan fortelle at analytikerne i Credit Suisse har nedgradert de asiatiske tørrbulk-aksjene til "underweight". Analytikerne frykter store tap gjennom 2010 på grunn av fallende etterspørsel, økende kapasitet og lave rater."

klipt inn fra hegnar.no: http://www.hegnar.no/analyser/article373950.ece

-Anders