torsdag 19. mars 2009

Torsdag morgen!

Jeg har fortsatt mail problemer, men regner med å sende ut morgen rapport i fredag. 

Long posisjoner som jeg kjøpte mot close igår, er nå solgt, og jeg tar ett skritt tilbake. Jeg skal ikke være like aggresiv på short siden pga. den bullish uttalelsen til Ben Bernanke igår, men ønsker å være fleksibel i forhold til nye muligheter!

34 kommentarer:

Anonym sa...

Er SDRL et godt valg å sitte long i?

Lobben Invest sa...

så lenge oljeprisen ikke går ytterligere ned enn dagens, kan du trygt sitte noen dager, men log må vi nok ente litt med, for markedet skal nok noe ned de neste ukene..

Anonym sa...

Virker ikke som om vi har evne til å gå igjennom 220 i dag heller. Pussig at ikke STL er noe høyere med en oljepris nærmere 50 dollars. Lurer på om det fortsatt blir oppgang i USA, det dryppes kommentarr vedr en bunn på 666. De sier der borte at folk er mer redd for å miste aksjebunnen enn å miste farmen..så kansje flere hiver seg på rallyet etter hvert.
Futtene får en jo ta med en klype salt ettervert ettersom USA de siste sessions stater ned og ender opp.

Anonym sa...

Hvordan resonerer du rundt uttalelsen "markedet skal ned de næste ukene". H lodderen

Anonym sa...

Registrer jeg også at futtene ikke har vært en ledende indikator i de siste dager.

Odd-Erik

Anonym sa...

Ose tester 220, som jeg skrev på mandag. KONGE

Lasse 74

Anonym sa...

ja nå er også futtene grønne begynner nesten å tro på det 5-7 ukers rallyet som er spådd i usa.

Anonym sa...

Vil ikke dollarfallet, utligne oljepris-oppgangen, og i tillegg gjøre osb mindre atraktiv for amerikanske investorer ??

Oli

Anonym sa...

nei det er bare oljen målt i dollar som betyr noe, eller har jeg misforstått ?

Anonym sa...

Ser jo bra ut, med futter som er grønne og en olje som holder seg bra. Å her sitter man på sidelinjen....... Phu.. Får prøve å komme seg inn på en dipp.

Odd-Erik

Anonym sa...

Odd-Erik, det er bedre det enn å sitte i bjørner fra 117 og en stoploss som tydelig ikke ble aktivert. Kom nettopp hjem og ser det nå..

Like før jeg river av meg håret!

Sitte og håpe på dipp/dårlige tall kl 15, eller bare komme seg ut?

Anonym sa...

Har AS kommet seg inn i markedet etter salget i formiddag??
Ose opp 4.5%...

Lasse 74

Anonym sa...

virker som et rally dette

Anonym sa...

Valgte et artig tidspunkt å gå contrarian på. Fullt inn i bear på 116.

Hvor er gevinstsikringen vi venter på? Og hvorfor i h... går oljen helt bananas? Det har jo bare vært dårlige nyheter fra den fronten..

Anonym sa...

Huff.......... ja lessa. Skjønner godt den situasjonen. Da man liksom kjenner at det koker i oppe i hodet.
Ose over 220 virker som et godt tegn.
Er selv litt irritert på meg selv at jeg ikke gikk inn igår, men syntes det så litt svart ut. Men så kom denne BB med sin offentliggjøring som ble godt mottatt i usa.

Odd-Erik

Anonym sa...

Vi sitter i samme båt Nico. Føler meg som en komplett idiot her jeg sitter, men tenker det samme som deg. Skal gevinstsikringen først begynne for fullt kan det fort rase. Spørsmålet er bare om dette rallyet skal vare ut uken.

Synes SPX begynner å se temmelig overkjøpt ut.

Irwin Mooner sa...

Det vi ser nå er vel litt konsekvensen av at OSE ikke i det hele tatt har fulgt med USA opp i det siste..

Men OSE er nå engang verdens mest pinglete marked, og en liten nedtur i USA i ettermiddag vil knekke OSE igjen.

Sitter long fra i går, men vurderer hele tiden å ta profitt
(XACT BULL)

Vi vet jo alle hvordan OSE har en tendens til å falle 2-4% fra midt på dagen til stengetid.

-Irwin

Anonym sa...

Sammentreff, optimismen min var helt oppbrukt i går, og så kom rallyet.
Tror det bare er å sitte å ri dette oppover, ose har vært trykket ned og rangebundet lenge. det bare måtte komme en reaksjon. Hva sier AS ?

Irwin Mooner sa...

Om man tror vi skal videre, er det et greit bet nå ved 220..

Føler vel at OSE har mer nedside igjen i ettermiddag, men med tett SL kan det være ok å prøve.

-Irwin

Anonym sa...

Lavt handelsvolum når indexene er i 1/2 prosent minus over dammen. Tror det går veien der og etterhvert.

Unknown sa...

Gjerne presenter chart as

Anonym sa...

spm er om man skal gå short i dag. urtolig at oslo skal opp 4% og usa ned 1%

Anonym sa...

Svar til sistnevnet, nei det er det ikke, stl og rigg samt aluminium Alcoa, komoditter er svært mye opp i usa i dag, selv om indexene er 1 prosent i minus. Det er først og fremst stl sin skjebne som er viktig i usa for ose sin utvikling

Anonym sa...

Husk at OSE har lagget mot asia-usa flere dager nå. Dessuten er jo olja MYE opp.. På tide at stl kom seg. Ose kan BULLE videre.

Lasse 74

Anonym sa...

Hehe. jeg svarte og 1218. Bra vi er enige Lodd.

Keep up the good work.

Lasse

Anonym sa...

Hei Lasse enig og tro til Dovre faller... eller OSE stiger. Ender det med oppgang i USA i kveld og STL dras videre så kan det bli hyggelig i morgen.
Skikkelig comodittrally.

Anonym sa...

Oslo børs best i Europa.. Tjohei ;p Klart det. Går short, og får 4% rett i fleisen. Tror jeg må ha fått onkel skrue syndromet. Skjønte han hadde fått noen smeller på bear.

Marginalt i resten av Europa, og oljeprisen er riktignok opp en del, men justert for dollarfall er det ikke mer enn en knapp prosent.

Kan ikke skjønne noe annet enn at når dagens euforiske endorfinrus gir seg blant traderne, står vi ovenfor en solid gevinstsikring i morgen.

Anonym sa...

PS: Fredag har som regel vært en dyster dag på børsen de siste månedene. Mange som er urolig for å sitte over helgen i dagens marked.

Anonym sa...

Tydelig at mange ikke er inne i markedet og håper på dupp-krakk.
Ose har brutt 220 og olja er over 50. På tide at det skjedde noe på ose og.

Anonym sa...

Tror vårrallyet har startet og at vi vil gå oppover frem til midten av Mai. Husk at oljeprisen har sin sterkeste tid på våren når uncle Sam tar ut doningen fra garasjen. Investorene vil nok også kvitte seg med dollars å få oljen enda høyere.
Veldig lite tegn på gevinstsikring på ose i dag og uncle Sam holder også på sine aksjepapirer. I morgen skal Ben Bernanke tale kl 12us tid og han har inntil nå

Anonym sa...

Oljeprisen er over 50$, men hvor mye er den egentlig opp i norske kroner? Dollaren fikk en kraftig smell i går da FED gikk ut og kjøpte 300 millarder dollar i gjeld for hjemmetrykte penger.

Slik ser jeg på det USA nå gjør: De trykker penger og bruker disse pengene til å betale ned langsiktig statsgjeld. Man oppnår da to ting; mindre gjeld og mer penger i omløp. Siden man frykter deflasjon, er jo dette kjempepositivt, eller hva?

For meg er dette helt krise. Hvem vil investere i en valuta som gjør noe slikt? Jeg tror dette på sikt vil knuse tilliten til amerikanske dollar, som vil svekke den kraftig, som igjen ødelegger amerikanernes kjøpekraft overfor utlandet (fordi de må betale 2-3 ganger så mye for varene når dollaren står i 2-3 kroner).

Så dette trekket her er i høyeste grad å pisse i buksa for å holde varmen. Man får mer penger i omløp på kort sikt, men på lengre sikt reduseres verdien av de samme pengene tilsvarende + at tilliten til valutaen forsvinner.

Jeg vil oppfordre alle til å følge gull/sølvprisen fremover. I dollar stiger den kraftig nå, mens i norske kroner eller euro, vil den nok være relativt stabil.

Anonym sa...

Dagen i dag minner nesten om "gamle dager"...;-) Satan som jeg savner det. Har over 60% gevinst i år på ek. MHG, STB, JIN og GOOGL. Så på rec som en teknisk doblingskandidat.Kjøpte på tirsdag før 12. Vips 13% ned på dager;-) 100` missing på to dager....

Man må jo bare le.....

PA

Anonym sa...

Jeg tror ikke kina vil la dollarn falle til 2-3 kr. Tenk hvor mye gjeld usa har til kina, som vil være "verdiløs" ved dollar på 2-3kr.

Jeg priser meg lykkelig over short i USDNOK og long i oljen fra forrige uke. Jeg håper noen andre gjorde det samme.
Til nå i år har jeg tjent like mye på råvare og valuta som jeg tapte på aksjer i 2008. Er råvare/valuta den nye tingen??

Unknown sa...

NAO.
Så hvordan tror du kina skal holde dollar oppe da ? Når de for et år siden selv sa at de skal begynne plassere sine invisteringer andre steder også.
Eg har og tro på at dollaren skal langt ned, det her er måten amerikanerene har valgt og betale sin gjeld på. De vet hva som kommer og forbereder seg på det. Lav dollar = økt utenlandsk invistering fra innland/utland, folk kjøper heller fra US enn fra andre land. Inflasjonen går opp men de har passe god infrastruktur og den vil bli mye betre ettersom Obama har bevilget mye penger til det nå som da er med på og dempe inflasjonen. Men hoved problemet deres er ikkje den nåværende gjelda men det er hva us har lovet og avtalene Bush har signert under. Medicare etc