mandag 23. mars 2009

Oppside potensialet!

Den 8-10 Mars, så skrev jeg om den forestående bouncen i markedet;

"Jeg står fast ved at en bounce vil kunne løfte indeksene 10-20%. "

Vi har nå steget 13.5% fra bunnen (200) på OSEBX, og kan således ha noe igjen før vi evt. topper ut i det korte bildet. Jeg vil uansett gjøre oppmerksomhet på nivåene, og  hvor langt vi egentlig har kommet slik at leserne kan ta forhåndsregler i forhold til stoploss og evt. ta profit!


18 kommentarer:

Anonym sa...

Har tatt profitt og avventer situasjonen. Synes USA har gått for mye og tror på en nedgang som kan være på 10-15%

KL sa...

Hei! Jeg tar profitt i løpet av dagen. Skal på ferie i London og kan ikke følge med så godt som jeg ønsker hvis jeg er i markedet.

Jeg frykter også et tilbakefall. Fristende med en liten bjørnepost som står i noen dager, men for mye risk.

AksjeSpekulanten sa...

Bra valg! Aldri ta posisjoner og så dra på ferie.. I tillegg var disse boligtallene i dag PANSER bull. Ventet at boligsalget i Feb skulle være -.90%, men kom inn +5%. Hvis det betyr at folk begynner å plukke opp boliger i USA igjen, så kan vi ane konturene av en turn around. Hva gjør bankene når boligprisene stopper å falle? jo de gir mer kreditt. Hva skjer når kredittmarkedet begynner å rulle igjen? forbrukerne begynner å kjøpe varer og tjenester igjen, og så er vi igang.. Jeg skrev for 1 år siden her på bloggen.. boligmarkedet i USA er nøkkelen til forbrukeren, og forbrukeren i USA er nøkkelen til verdensøkonomien!!

Anonym sa...

Noen tips til gode trades ?
Tenkte på nec, men kjenner den ikke så godt.
Hva med dnb nor, ser at finans går godt i NY nå.

Oli

Anonym sa...

Suncor Energy (SU) agreed to buy rival Petro-Canada (PCZ) for about $14.86 billion. The deal will expand the company's oil sand reserves and create Canada's biggest energy company. Suncor shares were little changed, while Petro shares jumped 20% in early trading.

Dette er vel gir vel litt støtte til STL og at oljesand sagaen deres hvertfall ikke er helt på trynet, selvom den er kostbar nå.

Anonym sa...

Noen spådommer om videre utvikling? Er dette begynnelsen på en fast recovery, eller vil vi få en gevinstsikring og korreksjon til uken?

Sitter og tripper med litt frigjort cash er usikker på om jeg skal dumpe det i bear eller et par hypervolatile stigningskandidater...

Anonym sa...

Jeg har vært borte store deler av dagen idag, men har fremdeles mine sagnomsuste bjørner. Satte stoploss (denne gangen fungerer den :) på 100,00 og er litt glad den ikke gikk ut idag.

Gevinstsikringen BØR komme i USA, og SPX bør ende under 800. Uansett, tapet er levbart, og jeg har fremdeles mesteparten av kapitalen i god behold. Ingen fare.

Litt på siden; har AS noe anbefalt lesemateriale som vil være relevant for de som fremdeles ikke er helt tørr bak øra?

Anonym sa...

Får vi mail imorgen AS?

Lasse 74

Anonym sa...

Jeg har sittet 100% investert de siste ukene, og etter stygge tap i februar og tidlig i mars, er jeg nå nesten i 0. Normalt sett ville jeg i denne situasjonen redusert bull-beholdningen, men jeg har nå lovet dyrt og hellig å ikke gjøre flere handler i mars.

Litt på siden; jeg har sett litt på OILEADLONG og OILEADSHORT. Dette må jo være tidenes fiaskoprodukter! Dette er papirer som skal henholdsvis gå opp og ned med oljeprisen og er ikke giret. Begge startet for et par uker siden på 20, nå er shortfondet på 15.35 og longfondet på 20.40. Omsetning er helt fraværende, i dag ble det omsatt 193 800 i longfondet og 69 075 i shortfondet!
Her må det være et eller annet steingalt med måten fondene er satt sammen på, tipper disse ikke klarer seg ut året.

Irriterer meg forøvrig kraftig over at DNBNOR er over 30 kroner. Jeg er fortsatt 100% overbevist om at banken skyver tapene foran seg.

Anonym sa...

Synes dette var interessant lesing:
http://www.ritholtz.com/blog/2009/03/existing-home-sales-fall-46/#comments

Forstår ikke helt hvorfor, men jeg satt short i markedet like før tallene ble presentert. Regnet med at helgens og dagens oppgang hadde priset inn veldig positive tall. Burde ha tenkt litt mer på hvor ekstremt markedet er. Gikk ut på stop loss, men mener likevel at tanken var rett... Er litt sta :)

Anonym sa...

Nico, vent til neste lille dip, bruk tiden frem til å se an mygger og tapere og omsetningen på dem og svingningene, og kjøp dem når hele markedet dipper. Spesielt om de er blant taperne akkurat da. Og spre innsatsen, ikke for mye på noen. Gratulerer med oppgangen på SCANG!

Anonym sa...

Kanskje noe å ha i bakhodet i forhold til diskusjonen om videokonferanseteknologi/TAA: Skype vil inn på bedriftsmarkedet: http://www.dagensit.no/bransje/article1636722.ece

Forresten kanskje sjanse at nettopp eBay/Skype ville kunne være aktuell som oppkjøper av TAA for å kunne presentere et totalt videokonfopplegg?

Anonym sa...

Handlet TEL idag for 36,75
Hadde egentlig trodd at ose skulle starte i minus idag etter nedgang i usa på fredag, men så feil kan man ta. TEL har lagget i disse dagan på ose bortsett fra idag.
Har tro på oppgang fremover på den. Får sitte litt long på den å se utviklinga. Blir det ei løsning med russeran så får den nok en kraftig opptur.
Savner mailene fra deg AS. Håper du får tingene i orden :)

Odd-Erik

Anonym sa...

Uncle sam pulled the trugger.This is it boys, SP closer på over 7 prosent i pluss, STL opp over 8 prosent. Dette går til himmels.
Veldig artig at Skrue er inne og fryktelig seig denne gang. Jeg er fortsatt permabull og betydelig lastet, og vil ri dette Bullmarkedet for alt det er verd.

Irwin Mooner sa...

Onkel Skrue:

Jeg er oppriktig glad på dine vegne; herlig å høre at din strategi fører frem.


Nå som bullene stiger som f... om dagen, tjener du raskt inn igjen mye av det tapte.

Hold på dem videre, men følg med markedet.. om det snur krasst ned igjen så selger du selvfølgelig.

Lykke til

Fy f... så herlig det er å sitte bull om dagen :)

-Irwin

Anonym sa...

Hva sier 14:17 nå??

Anonym sa...

Tror de fleste vil få seg en på "trynet" i morgen. Vi skal ned

Anonym sa...

En liten kommentar om Skype. Jeg har selv brukt forskjellige gratis- og billigalternativer til Tandberg, og de har en ting til felles. De er elendige; samtaler blir brutt, bildene beveger seg knapt og lyden er så dårlig at man ender opp med å ringe hverandre på mobiltelefon!

Det koster såpass lite å kjøpe skikkelig utstyr fra Tandberg eller konkurrenten at det veier opp for irritasjonen og ekstraarbeidet man har med løsninger ala Skype.