fredag 24. april 2009

TGIF og GOGL

..forward ratene fallt 15% igår, og nå ser det endelig ut til at jeg får rett på at tørrbulkmarkedet skal korrigere ned.

I dag er Capesize Q2 på 20500 USD dagen, den tradet 24000 USD igår. Tørrbulkratene "trender" veldig mye, og jeg ser for meg nedgang over flere dager. 

I mine øyne er GOGL / JIN og DNORD fortsatt spennende shorter.


45 kommentarer:

Anonym sa...

Dollaren har falt kraftig, så ikke se dere blind på oljeoppgangen.
Tipper ose slutter rundt 236-237 og sitter tungt i bear.

Magz sa...

Takk for dette tipset. Solgte meg ut 5.27, kjøpte på 4,40 så det var en hyggelig avkastning det.

Hvor lang tror AS/andre at GOGL kan falle før man igjen laster opp?

Anonym sa...

Det melder Bloomberg News.

Capesize-indeksen faller 2,1 prosent til 23.451 dollar pr dag.

Historiske sluttkurser Baltic Dry-indeksen:

Dato Verdi
23/04 1.897
22/04 1.869
21/04 1.797
20/04 1.737

Anonym sa...

Capesize-ratene steg torsdag 2,3 prosent til 23.954 dollar dagen.

Ifølge Fearnley Fonds er dagens bulkflåte på 6.944 skip, der 842 er
capesizer, 1.561 panamaxer der resten er mindre bulkskip.

AksjeSpekulanten sa...

Det er morsomt å se at GOGL er svak og faller gjennom dagen, mens totalmarkedet er veldig sterkt.

Hva skjer hvis totalmarkedet selger av? da står GOGL i lave 4 igjen.

KL sa...

Spørsmålet er jo om markedet faller? Hva tror AS? Andre?

Onkel Skrue sa...

Har kjøpt og solgt bears intradag (kastet dem ut når det så ut til å gå mot meg) de siste 3 dagene og tapt ca. kurtasjen. Jeg tror vi kan få et fall i kveld, men jeg tar ikke sjansen på bears over helga. Sitter 30% i kontanter, resten i bulls og enkeltaksjer.

Anonym sa...

Det er fortsatt en del good news som driver markedet; Eks er Ford og MS. Blir boligtall OK, er det bare å hive seg på longs - kjøper tel nå.

mvh
Ole BUll

Anonym sa...

Hva var det jeg sa?? NÅ MÅ dere gå long - kjøp TEL

mvh

Ole Bull

Anonym sa...

USA faller tilbake, jeg ville ikke kjøpt nå. Dette kan åpne kraftig ned mandag.

Anonym sa...

Tok inn litt TEL litt tidkigere idag jeg. Ser med forundring på oppgangen, trodde det ville falle utover dagen så man skulle få bedre innganger.
Vært borte fra pc store deler av dagen så ble overrasket da jeg kom innpå. Virker som børsene ikke reagerer på negative nyheter å tar til seg positive. Mulig jeg tar feil der også.......
Tok inn TEL for long, så får man se!

Odd-Erik

Anonym sa...

Jeg prøver meg et spill på SIT over helgen. Tirsdag 28. presenteres ny runde i orapp's børsspeilet. Myrseth i Orion tok inn SIT i porteføljen midt i denne runden, som jeg tror er hovedgrunnen til det pene løftet til SIT. Aksjen har tradisjonelt sett vært en av Myrseths favorittaksjer i børsspeilet, og jeg har god tro på at den forblir i porteføljen, som jeg igjen mener vil trigge SIT videre opp.

God helg!
-Anders

Jan sa...

Ja, samme om Odd-Erik. Skiftet over fra BULL til BEAR tidligere i dag selv om jeg jo føler meg bearish, og det har jo gått bra... Droppet ut nå og tar helg og svelger tapene på BEAR. Ikke godt å vite hva som skjer.

Anonym sa...

Jeg er tatt på sengen og er ikke med på oppturen. Kun litt sch.
Kom meg heldigvis helskinnet ut av bear kjøpet mitt. God helg.

Lasse 74

Lodderen sa...

Tar sjansen på sitte i Bear over helgen fordi STL har gått veldig mye..Nyse er sterk ingen tvil om den saken.

Lodderen sa...

Det er et slitent rally vi nå overskuer,likevel oppviser aktørene en imponerende evne til å skvise ut de siste "dineros". Haugevis av aksjer på OSE har gått alt for mye og alt for fort, og en større korreksjon kan forventes etter en periode med range bounded oppp og ned aktivitet.
Der vil komme nok triggere etterhvert men de biter best når aksjene er nærtoppen av tradingrangen (for oses del nærmere 250).
Så får vi se hva som skjer til uken(skal fundere litt i helgen). Hilsen Lodderen

Anonym sa...

Lodderen:

Ledende indikatorer er en viktig pekepinn ift. børsutvikling fremover. Vi har vært vitne til at makrotall viser en utflating eller forbedring siste 4-5 uker. Børsen ligger 6-9 mnd i forkant realøkonomien. Senst i dag var det makrotall som vær bedre enn analytiker-konsensus. Derfor kan jeg ikke skjønne vurderingen din lodderen - tvert imot kan vi oppleve en V-form. Dvs at oppgangen kan bli like bratt som nedgangen. JEG er bullish og hamstrer long.

God helg!

mvh
Ole Bull

Anonym sa...

Her er en tankevekker:

Aksjemarkedet er sees på som en ledende indikator for realøkonomien. Ca. 5-12 mnd foran skal aksjemarkedet ligge.


Allikevel, hva styres aksjemarkedet av? Eksterne nyheter, resultatsrapporter OG IKKE MINST MAKROTALL. Hver dag sitter vi å venter på makrotall fra US 14.30 som ofte avgjøre retningen for OSE. Allikevel skal disse makrotallene være indiskontert og aksjemarkedet skal være en ledende indikator for realøkonomien? Noe skurrer her..

Men dette er kun min teori, jeg studerer økonomi og er gjerne interessert i tilbakemeldinger.

Anonym sa...

Her inne er det jo ikke mange som kan tenke. Alle sier det samme eller gjør det samme som AS. Er det ingen som kan tenke selv??

OKØ

Anonym sa...

OKØ, er du inne i markedet, du som er så flink?

Anonym sa...

19:47

Ja, det skal jeg love deg jeg er. Longposisjoner, ikke det bjørne-vrøvlet dere holder på meg

okø

Anonym sa...

Kanskje du kunne skrive hva du har og hilken inngang du har. Du skal et + i margen for at du har nick.

Anonym sa...

Herregud. Trading er individuelt. Om noen vil tjene på at markedet seller av burde ikke kritiseres forde om man sitter i bull posisjoner.

Hver sin strategi.

Lodderen sa...

På middelslang sikt mener jeg vi skal ha en større korreksjon basert på IMF sin raport om verdensøkonomien.
Fra dag til dag vil volatiliteten være høy med en kamp mellom bulls and bears den nærmeste tiden. Foreløpig mener jeg at vi skal ned et stykke når denne fighten er utkjempet.
Det er viktig at de som (i løpet av dagen) har et divergerende syn på majoritetens retning ikke føler frykt for "å tale Roma midt i mot". Da blir forumet levende og allefår anledning til å justere sitt syn underveis. Hilsen Lodderen

Anonym sa...

Lodderen

Jeg ser ditt poeng, men rapporter fra realøkonomien blir forholdsvis uinteressant ettersom aksjemarkedet er en ledende indikator og ikke korrelerer med realøkonomiske makrotall.

Jeg har høydeskrekk selv etter at hovedindeksen snuser på 250, men jeg tror de tøffe vinner frem. Se på boligmarkedet i Norge. Det er fortsatt mye penger i hendene på nordmenn, og det viser artikler som rapporterer om 160 stk på visning i oslo bla. I tillegg vil mye av pengene USA trykker opp mest sannsynlig påvirke aksjemarkedet.

Jeg tror folk begynner å få finanskrisen på avstand i finansbransjen og frykten ser vi i speilet. TED spreaden har normalisert seg og kredittmarkedene begynner saktens å virke. At FORD KUN taper 1,4 MRD gir rally på DJ. Det sier litt. I tillegg kommer fler og fler selskaper inn over medianen i resultatrapporter.

Mitt syn er: Jeg er redd for, OG ser for meg en tur ned på 200-220 tallet igjen, men sannsynligheten for at amerikanske fond er på vei inn, det er fortsatt investeringslystne nordmenn som kjøper og det faktum at mange har tjent gode penger den siste tiden gjør at markedet begynner å fungere igjen og vi kan saktens jobbe oss opp fra en bunnformasjon i hovedindeksen.

Lodderen sa...

Svar til anonym: Jeg er enig i dine betraktninger om at vi ser en bedring i enkelte indikatorer og veksler mellom bullsyn/bearsyn ganske så ofte. Derfor tror jeg ikke vi vil ha en større netto kursbevegelse den nærmeste tiden. Det som bekymrer meg er at vi kansje ikke har overskuet resesjonens bunn ennå, og at lyspunktene vi nå ser er en liten rebound fra undertrykte nivåer. Jeg tror det skal mer konklusive positive makronyheter til før de tunge langsiktige investorene kommer riktig på banen og vi kan få en varig oppgang på børsene.

Lodderen sa...

STL nådde sitt metningspunkt i USA og endte opp ca der den sluttet på OSE. Vi fikk en kompi av forrige uke der oljen som normalt peaker på Torsdag, peaket sammen med aksjeoppgang på Fredagen. Oljen ventes å synke nå frem mot lagertallene og STL vil nok tendere nedover fra 122 kroner, alt annet uforandret. Et godt bet med Bear på Mandagen. SP la seg rett i underkant av 100 dagers moving average etter en dipp før close. Blir vel mye opp og ned i fortsettelsen også, ugunstig for buy and hold strategien.

Anonym sa...

Nå sitter jeg på grønland og spiser kebaben min som før, etter å ha drukket øl som før (ulong carl-b). Har sendt sms i fylla som før (u-long tel), og i morra blir d ost på skiva (u-long synnøve f). Tror de lange bullerne vil gjøre det bra, men mange som vil gjøre det bedre. Venter på signaler fra onkel skrue! Helgehilsen fra fetter anton

Lodderen sa...

Hva gjør du på Grønnland Fetter A du må komme deg inn i "hiet" her på AS, varmt og godt, nesten litt for varmt i dag for de av oss med tykkest pels. Håper du har internett og får kjøpt deg litt bears hvis OSE ypper seg med en Mandag morgen bounce, og så har vi AS sin favoritt som kansje kan høstes rekordbillig på Onsdag ettermiddag når OSE forhåpentligvis har ristet av seg noe av velstands-excessene. Hilsen Lodderen.

Lodderen sa...

Glemte å svare Ole bull:
Jeg er enig i at vi kan få en V formet recovery, men likevel ser jeg ikke så veldig mye oppside igjen i det korte bildet da børsen har gått ganske kraftig. Spesiellt ille at oljeprisen på nytt har kommmet under press og har en tradingrange 2 dollar lavere enn for 2 uker tilbake. Da OSE er avhengig av sistnevnte og USA har (i alle fall i det korte bildet) så godt som har toppet ut, så er en buy and hold strategi ikke så gunstig. Likevel kan en ta sjansen på å kjøpe dype dipper og bjørne når børsen tradingrangen. Såledesbør det være gunstig å gå Bear når STL ligger på 122 kr med en oljepris som veksler mellom 48 og 51-52.
Har man disiplin til å la vær å trade når OSE er midt i mellom sin "range" så løper man en risiko for uventede svigninger, og da må en snu seg fort for ikke å tape. I dag startet OSE på 238 og var ca midt mellom 230 og 248, da kan det fort slå begge veier.
Andre synspunkter ?

Lodderen sa...

obs korreksjon: Likevel kan en ta sjansen på å kjøpe dype dipper og bjørne når børsen er i toppen eller overskyter tradingrangen.

Anonym sa...

http://www.hegnar.no/bors/article372054.ece

Hvis dette stemmer, så er shipping stedet å sitte short fremover..


Amalie

Lodderen sa...

Farlig å shorte aksjer som allerede har gått ned kraftig, som aksjespekulanten nevner er DNB en mulig god kandidat pga overdreven oppgang. Men jeg synes NYSE nå på tampen av bear rallyet har startet sin irrasjonelle oppgangsferd "mot undergangen" og da kan finans godt gå opp på resultatene av stress testen, før hele elendigheten ubønnhørlig blir dumpet.
dette markedet skal ha flere ups and downs før siste ord er sagt så preserver gevinstene/cash. Det er nå min mening, ingenting løper fra dere de neste månedene.

Anonym sa...

jeg likte ikke utviklingen på fredag. det var oljeprisen og i særdeleshet stl som dro opp oslo. synes det er naturlig å stille seg spm om hvorfor den kraftige økning i oljepris når alle prognoser og fakta forteller oss at etterspørselen avtar. etter min vurdering var prisøkningen spekulasjonsdrevet og følgelig vil snart falle tilbake igjen.
sammen med at mai generelt er en dårlig mnd så bør man være svært forsiktig med innganga for øyeblikket.

Lodderen sa...

For EFT junkies:
Vedrørende oljeprisen og hvorfor jeg er bearish til denne på middel-lang sikt:

1) Siste måneders oppgang har attt ut en stor spekulativ gevinst (WTI fra 30 til over 50 dollar), dvs lite oppside igjen fordi
2)Etterspørselsvikten ser ut til å ta seg opp.
3) Turnaround til vekst i økonomien ikke før langt ut i 2010 iflg IMF rapport
4)Resesjonspersistens/resesjonsforverring gir svært liten fare for inflasjon og derav mindre behov for "hedging" mot fallende dollarkurs.

Således kan en forvente ytterligere oljesvekkelse den nærmeste tiden og dette vil aksentueres på de dagene NYSE går på en korreksjons-skrell.
Vederørende uken: Forventer oljesvekkelse frem mot lagertallene (og som jeg nevnte sist uke kan onsdag være en god bullinngang men obs at oljen kan forbli nede om ikke NYSE har rally på Tor/Fred). Jeg fulgte ikke min egen strategi og startet med bear litt for tidlig (Fredag formiddag), men om ikke NYSE hadde respondert så positivt til stresstest-primingen hadde dette likevel fungert. Det kan derfor være gunstig å gå i bull om STL ligger på 115-116 kroners nivå og i Bear om STL ligger på 122-124 kroner alt annet uforandret.
Søndagshilsen fra Lodderen
PS: dollaren er oversolgt akkurat nå og kan styrke seg utover uken, og dette gir ytterligere press på oljen

Anonym sa...

Bra innlegg Lodd. Husk at det er langhelg, så tror mange stenger posisjoner ons eller torsdag til uka.

Anonym sa...

Treghet fra OPEC-kutt til det gjenspeoler seg i lagertall sier å være 3 mnd. Da skal vi snart merke at oljelager bygges ned når Opec-kutt på 4,3 mill fat per dag slår ut på markedet. Slik jeg ser det, kan det være oppbygging neste 2 uker, men deretter vil vi få en merkar nedbygging og øyere oljepris. Mitt anslag er at oljeprisen vil være på 70-75 dollar ved utgangen av året.

Selv sitter jeg i TEL og NAUR

mvh
Ole Bull

Anonym sa...

Hvis man er så BULL på oljerprisen, så er vel ikke tel-naur de rette aksjene Ole Bull??

Anonym sa...

I det korte bildet er jeg usikker på oljeprisen og det er ikke utenkelig at prisen skal duppe til 45 dollar iløp av 1-2 uker. På sikt kommer jeg til å posisjonere meg i PGS, men er i TEL nå fordi den er underprisa, Q1-2009 kommer 5. mai og jeg tror det blir en løsning i Russland. NAUR vil komme med 2-3 triggere dette Q-et. Det vil komme en oppdatering på forekomstene av jergmalm og GULL, en samarbeidspartner og sist men ikke minst; NAUR er en oppkjøpskandidat.

mnh
Ole Bull

Anonym sa...

PAS:

Northland Resources Inc - BUY
Sector: Industry & Services

Style:Venture

Target Price(USD): 2.5

Lodderen sa...

Solte Fredagsbjørner for 90,20. Ser etter nye på en rebound

Lodderen sa...

Inn i bjørn på 89,20. Enten svinebillig eller svinedyrt..

Anonym sa...

BEAR kjøpt med snitt ca 89. Venter på at stl skal ned til 115..

Lasse 74

Lodderen sa...

Hei Lasse synes i alle fall STL skal fjerne de 4 prosentenes oppgang fra Fredagen. Svine-influensaen vil nok sette en kraftig demper på aksjemarkedet.
PS bra kjøp/pris du gjorde på Bearene !

Anonym sa...

Lodd: Bear solgt på 90,20

Lasse