tirsdag 28. april 2009

Consumer Confidence

Kom inn mye bedre enn ventet. USA stiger mot day high, og alle hovedindekser er i pluss. Hvis Wall Street ender opp i dag, da har amerikanerne faktisk ikke solgt av på svineinfluensaen, noe som er kjempebull!!! Men er det god risk reward å ligge long over natten, spesiellt når vi har et potensiellt dødelig pandemi gående rundt om i verden? ikke i mine øyne.

25 kommentarer:

Anonym sa...

her er det jklart short som gjelder. yar ert et godt bet i mine øyner. ligger ved motstand på 169.

Lodderen sa...

Mulig at viruset har mutert på veien og mistet en del av sykdomskraften. Uansett tror jeg ikke det skjer så mye frem til i morgen. Men om dette nå skulle bli en alvorlig virulent pandemi så har vi per dags data ikke nok avanterte sykehus-intensiv plasser tilgjengelig. Men vi håper at viruset har mutert og blitt som en vanlig forkjølelse.

Anonym sa...

Husk at det er langhelg, kanskje mange stenger posisjoner ons-tor.
STL er sterk med tanke på olja, stikker den snart?

Jan sa...

Det er sant det der med langhelg. Og hva er da logisk når ingenting er konkludert i forhold til influensaen? Kanskje ytterligere litt BEAR og shorting av relevante aksjer?

Lodderen sa...

Blir det kraftig oppgang Ons eller Fredag så laster jeg opp Bear. Lukter ille av Statoils oppgang på fallende oljepris. Enig Jan, kjøper mann Bear på "et spir" i morgen eller Torsdag så kan det gå veien.
Sagtannformasjon i USA nå og tett nervæs retningsløs range mellom DOW 8000 og SP 860. Blir det breakout så tror jeg den blir på nedsiden.

Anonym sa...

Jeg kjøper torsdag etter lunk...
Satser på å repetere sukessen fra påska;-)


Per Ulv

Lodderen sa...

OBS korreksjon til ovennevnte: ONS eller TORS

Lodderen sa...

Flere som har innspill frem mot ukeslutt/influensa/overdone-rally ?/grønne skudd ?
Dess flere dess bedre(gjerne motstridende) slik at en får modulert sin egen oppfatning.

lessa sa...

Min mening er at SPX skal NED, men å satser på bjørner før helgen gjør jeg ikke. Det sies at vi i løpet av en uke vil vite om dette er en pandemi eller ikke, og skulle det ende med dette, så kan vi fort sett noen positive bevegelser på bakgrunn av det.

Tror jeg venter ut uken med å se an long siden. Ser ikke helt hva som skal drive markedet.

Anonym sa...

Det er ikke ifluensan som er farlig, men alfor mange journalister i verden. er dere redd for livet kan dere slutte å røke, d er større tjangs å få hjerteinnfarkt og kollidere med bil en svineifl. Er megabull, tror vi skal til 280 ila 3 uker!
mvh
mSmekk

Lodderen sa...

Kveldsgrublig fra en Lodder i cash og likevekt:
Vedrørende consumer confidence oppgangen, er det "skrekken" som har sluppet taket gjennom positiv sentiment turnaround fra det hvite hus/massemedia, eller ser folk håndfaste bevis på at utsiktene faktisk er lysere. Som fex mer å rutte med, muligheter for finansiering av større kapitalvarer, lysere utsikter på jobbmarkedet ?
Er denne ratingoppgangen analog med spretten i tørrbulkindexen ? Opp som en løve og ned som en skinnfell ? Eller er det en blanding av ovennevnte dvs en noe mer romslig økonomi + en mediaskapt følelse over at "det værste er nå over" ?
Sistnevnte kan jo i seg selv drive en oppgang såfremt realitetene holder noenlunde tritt med de økende forventningene. Men hva skjer hvis det butter skikkelig imot de nærmeste ukene/månedene ?

Lodderen sa...

Siste tanke: Svært uggent dette med futter som indikerer massiv sellof og NYSE som danner "haikjeft" i 6 timer mellom 0,7 i pluss og 0,3 i minus, og tester DOW 8000 4 ggr per session. En tester ikke et gulv SÅ ofte om en ikke er SVÆRT observang på mulig råtne planker, og for plutselig å dette ned rett ned i kjelleren, eller !

Anonym sa...

Noen synspunkter fra en amatør:

Jeg tilhører den leiren som tror på at det i nær fremtid er større sannsynlighet for å gå over 260 enn det er for å gå under 220.

Jeg tror vi har kommet dit at de som kan overtales til å bli pessimister allerede har blitt det og at den største omvendingen i markedspsykologi vil være at pessimister går i retning av å bli mer positive, og ikke det motsatte.

Å time sektorrotasjonen - når man skal inn i eller videre til hva - er nøkkelen for det neste året. For eksempel tror jeg energi og metaller kan vente en god stund til. Materialer ligger nærmere. Consumer-stuff, biler, biltransport kommer langt tidligere enn folk tror? Osv osv. Bare som eksempler. Moro å spekulere i rekkefølgen og timingen på dette - for det kommer ikke samtidig...

:-) Fetter Anton

lodderen sa...

Hei Fetter Anton, savner Skrue her på tråden men han sitter vel i cash nå.
Jeg er redd for å bli for pessimistisk, men IMF rapporten og det avtagende oljekonsumet bekymrer meg. De som kjører mindre shopper også mindre.
Amerikanere er et shopping-hungrig folkeferd. Hvis de som fortsatt har jobb maxer sitt potensielle forbruk så kansje en vil se en liten bedring i økonomien.
For å se OSE i 260 så tenker jeg meg først en oljepris på pluss 55 dollar fatet som grunnlag.
Uansett så får en jo trade det børsklima en til enhver til har, men retningen på en ukes sikt er vanskelig å spå.

JB sa...

Er det noen analytikere som dekker KIT? En veldig spennende aksje som leverer Q1 om en uke. De er blant selskapene som skal delta i byggingen av jagerflyet F35 for Norge.

Anonym sa...

Kjøpt BEAR under 86. Har pgs og TAA utenom. Ose rett i taket på åpning, over det dobbelte av dax og futter. Langhelg kan føre til en sell off imorgen.

Lasse 74

Anonym sa...

Jeg lå ultralong i Kit en stund, men hoppet ut. Fundamentalt er den et kupp på disse prisene, men generelt så er den dørgende kjedelig med sørgelig lavt volum og stor spread. Lurer på hva som evt kan løfte den. Jeg er fremdeles veldig tiltrukket av den, men av små teknlogiselskap på OSE er det mer omsetning i selskaper som PSI og Tomra, så det er kanskje bedre kandidater for kort trading. Likevel ikke umulig jeg går inn ultralong igjen, for jeg liker den godt. Fetter Anton

Terje N sa...

Utrolig mye negativitet rundt HYDRO, men aksjen er jo opp i dag og holder seg sterk, hva tror dere fremover? Hardt marked, men når det løsner får vi en fin oppgang?

REC har også henta seg bra inn, folk kan vel ikke se seg blinde på resultatet med all negativiteten rundt fremtidsutsiktene?

Anonym sa...

Husk at børsen er opp 1,5%. Mye bedre å levere svake tall da.
Tipper både rec og nhy kommer ned.

Lodderen sa...

Dagens oppgang er nok i all vesentlighet tatt ut. Venter på eventuell peaking og vil da gå i bear med håp om futtereversering til rødt. Men Dow bunnen 8000 er sterk og USA vil nok støte opp derfra ved åpning.

JB sa...

Spetalen lettet på sløret en gang i tiden og fortale at et av "triksene" hans var og kun investere i kjedelige selskaper. Jeg tror grunnen til laber aktivitet er at de har vært dårlig på IR siden de ble notert rundt 2000 og fram til 2005. Men når Hermis Capital kjøpte seg inn ble det et stemmningsskifte, de sparket den tidligere CEO og har jobbet med omstruktureringen siden da. I mange joint venture prosjekter kommer minoritetsaksjonærene svært godt ut av det etter en tålmodig ventetid. En annen ting er at kursen er historisk svært lav, og halvparten av når Hermis kjøpte seg inn.

Onkel Skrue sa...

Hyggelig å bli savnet. Jeg sitter ca. 30% i kontanter og 70% i aksjer og er komfortabel med det. Jeg forsøkte forrige uke å time et eventuelt fall med å kjøpe bears og tapte kurtasjen på det (mye flinkere til å ta tap nå).

Jeg tror markedet er mer optimistisk enn det jeg er, så jeg vil sitte med nåværende aksjeandel fremover. Stiger børsen mye, selger jeg litt, synker den mye, kjøper jeg litt.

Anonym sa...

Er det ikke ganske bull (markedsmessig) når både NHY og REC stiger på elendige tall og fremtidsutsikter? Syns det sier litt om markedet i forhold til hvordan det var for 6mnd siden.

Anonym sa...

Jeg er i sjokk - markedet har ingen grunn til å bulle nå - kjøpt bear på 84,85

Trygve

Anonym sa...

http://www.hegnar.no/bors/energi/article372503.ece

REC behøver tvilsomt emisjon når de ikke tar det nå, for moses lake vil nok gå i orden av løpet av året:D