torsdag 30. april 2009

1 Mai helgen!


Markedet er veldig sterkt, men volumet har tørket inn. Det er nok mange som tar en tidlig langhelg, og ser kanskje ikke vitsen med ta på ny eksponering i forkant.

Jeg begynner å få litt høydeskrekk, og spesiellt med tanke på at stress testen av bankene offentligjøres Mandag 4 mai. De som kjøper aksjer på OSEBX nivå 255, kan få seg en ubehagelig overraskelse når det viser seg at x av x banker må hente x mengde penger for å ikke bli nasjonalisert av Obama! 

Da vil jeg ønske alle leserne en fantastisk langhelg, og håper solen skinner over hele det langstrakte land :)

26 kommentarer:

Anonym sa...

Sliter litt med å forstå pratet om videre bull marked. Fortsatt håpløse jobless claims, lavere inntekter i usa, lavere forbruk. Bankene har fortsatt største delen av tapene foran seg. Flere bedriftskonkurser gir bankene tap på utlån og eiendom. Oppsigelser vil gi større betalingsproblemer privat og lånetapene øker. Jobbless claims øker fortsatt og inntekt og forbruk går ned. Når økonomien primært er forbruksdrevet, hvordan kan markdet gå så mye allerede. Nå er aksjemarkedet mer enn å være i forkant av resten av økonomien.

Eccosir

Onkel Skrue sa...

Sell in may - go away. Jeg satser på at dette holder stikk og har nå solgt omtrent alt av enkeltaksjer og ETFer. Det eneste jeg sitter med nå er litt aksjefond, såkalt "langsiktig" sparing.

Grunnen er naturligvis ikke at jeg tror markedet vil stupe, for det tror jeg ikke, men heller et behov for penger til andre ting enn aksjer, og det faktum at jeg er for gjerrig og konservativ til å ta opp lån.

Hyggelig forum, men siden mengden penger jeg har til å flytte aksjer nå er redusert til et minimum, så vil jeg nok bli litt mindre aktiv.

Om noen lurte, så har jeg gått 5% i pluss til nå i år, ikke allverdens.

Magz sa...

Hehe, ja du skal være temmelig gjerrig for å ikke ta opp lån med disse rentenivåene, for ikke å snakke om de skattemessige fordelene det gir.

Men du selger deg altså ut av aksjer ikke fordi du ikke har tro på videre oppgang men trenger penger til annet?

Anonym sa...

Noen som kan antyde hvor langt ned ose skal da?

Odd-Erik

Anonym sa...

Tror vi trader opp mot 260 innenfor neste uke. Dersom / når dippen kommer så vil OSE ligge i rangen mellom 220-240 en periode fremover. . Tviler på sterkere dipp enn dette.

-NS

Anonym sa...

Velger å sitte long med mine bet i TEL og PGS, å da mener jeg virkelig long. Er nok en liten gevinstsikring på slutten idag.

Odd-Erik

Lodderen sa...

Det fundamentale bildet med oljeprisen i sentrum er svakere nå enn for 2 uker tiilbake. Når ikke oljetraderne "priser" inn en turnaround(men extensjon av resesjon) og Gull stiger, så må jeg avstå fra å kjøpe disse overinflaterte aksjene. Da sitter en igjen med bjørnealternativet, og de har jo ikke alltid vist seg å være gode bets når markedet har rally på dårlige hyheter. Det viktige blir å oppdage et sentimentskifte som jo kansje kommer i de nærmeste dager og uker.

Anonym sa...

Kun cash all over for min del.
Ønsker alle skribenter god langhelg, selv skal jeg på vift og blir 3 dager uten nett.

Anonym sa...

1650 var: LASSE 74

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Ser ut som om publisering av stresstesten av bankene blir utsatt til slutten av kommende uke, i følge bloomberg. Det er noen av bankene som debatterer resultatet med Fed. Sånn ellers var vel japan åpen i natt, opp 1.7%. FTSE ned 0.3% så langt i dag.

Lodderen sa...

Comodittrally på en NYSE som ikke har klart å close over motstand på SP 875. Virker som om oljen nå regelmessig peaker på Fredagen (siste 3 ukene). Statoil og Alcoa går godt og STL er i toppen av tradingrange for siste 2 uker. Dette kan sette opp mulighet for en bjørne-bet på mandag etter at børsen åpner.

Anonym sa...

tja, ville ikke hatt for høye forhåpninger om bjørnen i oslo - brentoljen er opp 2 dollar siden oslo stengte i går, jeg tror på rally frem til onsdag, og deretter nervøsitet og mulig reaksjon pga stresstesten på bankene torsdag

Lodderen sa...

Bjørner skal kjøpe når oljen/børsen er på topp så vi får se om det byr seg en attraktiv mulighet.

Anonym sa...

ja, skal bli interessant å se hvor oljen og dermed også OSE går, var intervju med en oljeanalytiker på bloomberg akkurat nå som mener det naturlige støttenivået ligger på 48.5 men som mener at man vil se nivåer rundt 80 i løpet av året. det vil i så fall være veldig bullish for oslo

Lodderen sa...

Sp kravlet seg over 875 på lett volum(krysset over for første gang i dette bjørnerallyet), da vil den nok gå videre opp en prosent Mandag på åpningen om ingen hårreisende nyheter dukker opp. Alt aqnnet uforandret så må kansje bjørnene få hvile litt til...

Anonym sa...

Noen som har satt seg inn i PGS her? Noen som har tro på at de kan komme tilbake til gamle nivåer?

Anonym sa...

De hadde en teknisk gjennomgang av PGS på Hegnar-TV mot slutten av uka. Teknisk sett ser den veldig bra ut nå. Det man må spørre seg er kanskje på de fundamentale forholdene. Har man en bullish innstilling til oljeprisen og ikke er bekymret over gjeldsgraden så har denne en stor oppside tror jeg. Mange liker TGS-Nopec bedre pga bedre gjeldssituasjon. Jeg funderer på inngang i PGS selv. Fetter Anton

Lodderen sa...

Det er holdepunkter for at Goldman Sachs er med på å reflatere aksjene på NYSE gjennom massive kjøp, dvs at alle dipper blir slukt. Tilleggsvis har mange spekulkanter for lengst forlatt markedet. Så er spørsmålet, skal en prøve å ri de siste prosentene eller forbli i cash. Vanskelig selfølgelig, men en hadde en sektorrotasjon Fredag som presset STL opp ca prosenten etter OSE close. JFR de siste ukers oljevandring (som er i aller høyeste grad spekulativ med lavere konsum) vil et bear-bet fortsatt være å anbefale om ikke børsen nok en gang går bananas. Om den så gjør det vil kansje bjørnefamiljen i enda større grad profitere i tiden fremover. Uansett så KAN denne strategien være en motstrøms-affære helt til det bikker, og det ER vanskelig å lide under tap når en har en gladdag på OSE. Så de brave vil få betalt for sin motstrøms-holdmning men en vet bare ikke NÅR ! Hilsen fra Lodderen og til alle (Spesiellt AS) som bidrar til at dette forumet har blitt et godt sted å Være.
PS: Skrue du må ikke helt la aksjeinteressen tørke inn, gå inn med små bets og kos deg med hobbyen også i fremtiden, vi savner dine kommentare når du er fraværende.

Anonym sa...

AS,eller noen andre har du/der noen formening om hvordan det her kan slå ut fremover?

http://e24.no/boers-og-finans/article3056369.ece

http://e24.no/boers-og-finans/article3056004.ece

Anonym sa...

Noen her inne med synspunkter på riggselskaper som Songa og Scorpion? Vurderer ultralange posisjoner.

Anonym sa...

Sitter med bjørner kjøpt for en stund siden for 90,55, ca. 9,- i minus pr stk på fredag, begynner å få skjelven med oljen som stiger osv. Bør jeg selge og ta tapet, eller sitte?

Uerfaren

Lodderen sa...

Svar til siste: STL er nå ved toppen av tradingrangen og om den ikke bryter ut på oppsiden så vil den nok vandre ned mot 120 kroner når lagertallene nærmer seg. Det finnes neppe fundamental støtte for en oljepris over 54 dollar nå. Men det er alltid skummelt å sitte for lenge i bear så vær varsom. Virker som om dette rallyet i større og større grad løsriver seg fra macrotallene og så lenge dette varer kan videre oppgang ventes. Men, men etter mange dager med sol så øker sjansen for regn..

KL sa...

3% opp? Bikker 260. Nå begynner jeg virkelig å få høydeskrekk. Fallet kan bli hardt og raskt, men når?

Har solgt ut alt utenom NPRO. Der har jeg avkastning på 40% :)

O sa...

Vurderer å realisere litt longs nå jeg også. Gå over i bear mot slutten av dagen, muligens?

55 % på YAR nå, som den med mest førløbig avkastning.

Anonym sa...

Brant meg på bear nok engang. Ikke morro mens markedet går oppover. Sitter utenfor nå.

- Geir