mandag 13. april 2009

Rally etter påske!


Torsdag 9 April snudde Baltic Dry Index opp etter over 20 dagers fall. I forkant av dette så vi at forward ratene for Panamax og Capesize båter sluttet inn i Q2, steg markant. Dette på en jern malm rapport som viste større import fra Kina enn først ventet. Baoshan  Steel steg 4% i natt, på økt stimuli fra Kinesiske myndigheter.

Jeg var positivt til sektoren tidlig i påsken, noe som viste seg å være litt tidlig, siden Oslo Børs korrigerte ned nesten 8% i samme periode. Dette gikk hardt ut over alle aksjer, spesiellt innen oljesektoren, men tørrbulk aksjer som Golden Ocean og Jinhui slapp heller ikke unna. 

På Torsdag var vi også vitne til at USA snudde, og Dow Jones Industrial Average brøt godt over 8000. Dette lover godt for morgendagen i Europa, og spesiellt tørrbulkaksjene (Totalmarkedet i ryggen + stigende BDI indeks) og Seadrill (Transocean opp nesten 5% i USA), sett at ikke Wall Street faller stygt ikveld.

OPPDATERING kl 19.47

Genko Shipping opp 6%, etter å ha startet dagen i minus. Dryships opp 4.9% og Navios opp 9%. Se oversikt over alle tørrbulk aksjene i USA her: www.drybulkindex.com

26 kommentarer:

Anonym sa...

Ser du er positiv til bulk sektoren, men hva med US banks ? Er det et godt bet å gå i FAS ( 3X bull) ?

Anonym sa...

Jeg er dessverre redd vi kan få et stygt fall i USA i kveld pga konkursen i GM som ser ut til å være uunngåelig. Dette vil prege børsen. Samtidig faller oljeprisen og futtene i skrivende stund.
Min plan er å være ute av markedet denne uka til OSE har korrigert ned mot 200.

Onkel Skrue sa...

Jeg tror ikke det blir noe påskerally etter påske, rett og slett fordi det virker som alle forventer det. Dermed har folk posisjonert seg for rally siste handledag før påske i USA, og blir såpass skuffet i kveld fordi det ikke blir noe rally likevel.

Oslo åpner dermed kraftig ned i morgen, og blir nedgangen kraftig nok, så kjøper jeg nok litt okser.

Anonym sa...

Krsftig fall i oljeprisen lover IKKE godt for OSE i morgen:

http://e24.no/olje/article3024138.ece

Anonym sa...

Skrue: Mener du virkelig at ose åpner kraftig ned imorgen??

Etter at ose closet onsdag er jo alt betydelig OPP. Om det kommer en korreksjon ikv, så tror jeg på oppgang. At GM konker er like greit, bare bli ferdig med det. BIL ind i usa har ikke fulgt med i timen. Biler på 2-3 tonn og 2-3 liter på mila er avlegs.

Lodderen sa...

Liten nedkjøling (USA) i dag er bare positivt, det gir oss ofte pos futter i morgen. STL er opp 5 prosent etter OSE close og selv om noe kansje barberes vekk i dag så blir nok åpningen på OSE sannsynligvis på mange prosent 2-5 alt etter som. Første pukkelen på BDI var en dead catbounce etter svært undertrykkte verdier. MEN når den nå stiger så ser jeg for meg en sakte og jevn stigning etter dobbel bunn, får nesten vurdere med Golden O. DNB vil også fyke oppover og fortsette ferden om CITYBANK får et godt resultat. Hvis GM overrasker positivt ser vi fort 900 på S and P da selskapet gjemspeiler større deler av Amerikanskøkonomi.
Uansett GM utfall, så skal det bli godt å få den "skitten" ut av verden, dette stadige gnaulet er ikke godt for aksjemarkedet...
Oljen blir nok ikke Sterk igjen før torsdags ettermiddag etter lagertall og kontraktsrullering. Ser for meg OSE i 236_240 på Close Torsdag. Hilsen Lodderen

AksjeSpekulanten sa...

GM konkurs er priset inn for lenge siden, se aksjekursen.

Nå blir det vanskelig å hevde at "alle" venter rally etter påsken... hvorfor fallt børsen 8% midt i påskeuken? hvis "alle" skulle posisjonert seg før rallyet, så vill markedet vært OPP 8%..

Unknown sa...

Nyheten er bakt inn i kursen til GM ja. Men ryker GM så ryker mange underlevrandører rundt i verden også, eg ser ikkje at det er bakt inn i kursene noen steder.

Går GM og Chrysler konk tror eg vi får se en kraftig reaksjon i oljeprisen nedover. Som igjen da vil påvirke OSE.
Så eg er enige med de som tror vi skal ned og teste område rundt 205 igjen.

Men vi får se, blir en spennende uke.

Lykke til

Ronny

AksjeSpekulanten sa...

Før man kaster ut påstander om "mange" underleverandører, så burde man ha klart for seg hvilket selskaper og hvor disse er listet.

Hvorfor ikke se på den positive siden.. hva med å kjøpe Ford? De har sagt nei takk til statlig hjelp, de har kommet i ordning med fagforeningen, og hvis GM går konkurs så er jo en av de største konkurrentene borte. Jeg vil nok tro at det er noen (red necks?) som kjøper amerikansk uansett, og da vil Ford og evt. Chrysler tjene på en GM konkurs.

Aksjemarkedet liker forøvrig å få "bad-news" overstått.. så i mine øyne burde GM vært sendt i skifteretten i Desember.

Anonym sa...

utelukker ikke at usa kan slutte i pluss i dag. vi har sett dette flere ganger at markedet trenger noen timer å fordøye negative nyheter før nervene roer seg og pilene snur oppover. ser så smått tendenser til det nå i skrivende stund.
når det gjelder bdi og gol ville jeg vært svært så forsiktig. det er intet fundamentalt som tilseier at bdi skal stige noe særlig på kort sikt. april vil bli en stykk mnd med mnage nye skip, fortsatt fallende transportbehov m.m. ellers viser jeg til mer utfyllende info under gogl innlegg 22.

Onkel Skrue sa...

USA steg siste dagen før påskeferien, og det er alt av påskerally vi får, er jeg redd.

Oslo børs reagerer stort sett på hva USA gjør eller hva man tror de kommer til å gjøre + olja. Ingen av disse tingene ser kjempepositive ut, så jeg tror som sagt ikke på noe rally.

AksjeSpekulanten sa...

Det er en ærlig statement, men as the zen master said; we'll see ;)

Anonym sa...

STL er opp 6% etter ose close i usa og ledende indekser masse opp.

Fasten seatbelt..

Lasse 74, med snitt 114,20 på stl.

Anonym sa...

Hei.

Sitter i bla Aker og Akso. Har AS noen formening om videre utvikling her?

Mvh

Lampers

Lodderen sa...

Nå buller de jaggu igjen der over dammen, dipper kjøpes og SP er over 860. STL er opp over 5 prosent etter close OSE. Uhyre sterkt etter mange dagers oppgang og en overkjøpt børs. GE går som bare juling og leverer resultater på Fredag. Om ikke forventningsbuen er alt for stramt spent i forhold til realitetene vil dette gå OPP OPP på Q1 resultatene. Artig når AS er aktiv på trådene og diskuterer med oss amatører. Hilsen Lodderen.

Anonym sa...

STL slutta 119,70 i usa ikvell.
113,80 på ose ons.

skal man ri bølgen, eller selge på åpning?

Lasse 74

Anonym sa...

Lasse 74:

Selg ASAP. Er redd vi kan få en skikkelig nedtur i Asia i natt. Oljeprisen er i en nedadgående trend.

Selg uansett, er mitt råd.

Magz sa...

Litt på siden:
Hva skjer med NattoPharma?
Har du noen formening om dette AS evt andre?
Jeg den har steget en del i det siste, men er fremdeles på attraktive nivåer.
Vurderer å bette på en post, etter rapporten deres for en liten tid tilbake

Lodderen sa...

Rolig Lasse, får vi unna lagertallene på Onsdag(som kanske er bedre enn froventet) så peaker oljen på Torsdag ettermiddag. Ønsker en å dumpe så er Torsdagkansje dagen. Men Fredag kommer General electric med resultat og det kan være bull, bull. Ser ut som vi er i en fase der detkan koste dyrt å være på sidelinjen.Oljen følger markedet og attpåtil kontraktsrullering den 14.

Lodderen sa...

Ser ut so vi gåri møte ne voldsom volatilitet i Olje markedet. Prisen vil slites mellomøkende lager og bedring i aksjemarkedene og håp om resesjonslettelse. IMF kommed en rapport omneg forbruk spes i u-land og dette paier oljen. Kan være en god bull strategi å selge Torsdagene og kjøpe man eller fered om dette ikke tar slutt. Likevel noteres baloanse mellom bensin tiulbud og tilførsel i USA og dette er bull for prisen.

Lodderen sa...

Alltid litt "humpty dumpty" i oljen før kontraktsrullering. Futtene er ambivalente men blir grønne av Europa fremgang i morgen. Oljen piffes opp før nedgang på Onsdag. Torsdag blir bra.
USA er bull så det holder.

Anonym sa...

Da er man klar for en ny uke.
Starter med blanke ark her(kun cash) så bare å brette opp ermene.
Tror det blir ei spennende uke, starten på Q tall.
Skulle gjerne sittet inne med stl-acy og yar fra start imorgen.
Synes wall st henta seg fint inn etterhvert etter en litt negativ start.
Kan fort bli et lite rally nå etter påske da det ble gevinstsikring før påske på ose.

Odd-Erik

Anonym sa...

"as the zen master" - et godt ordak sier at hovmot står for fall. mulig det er det vi har begynt å se i det siste for as sine råd har langt fra vært av samme gode kvalitet som før. problemet hans er at han aldri vil snakke om sine tap. sprett champagnen

Anonym sa...

Et spm: Er det noen av dere som skriver her som skriver på stocktalk?

Lasse 74

AksjeSpekulanten sa...

Anonym 06:24

"As the zen master said" er et film sitat, og var ikke myntet på at AksjeSpekulanten var noen som helst "master" av noe slag! Hvis du trenger den oversatt, så betyr sitatet at; selv en vis man vet ikke, og vi må "se hva som skjer".

Når det gjelder tapsposisjoner og dårlige trades, så har alle i aksjemarkedet slike veldig ofte, og motsetning til leserne så deler jeg mine bad calls med almennheten.

Lodderen sa...

Alltid disse anonyme besservisserene som kommer i etterkant og trekker sine seige konklusjoner. Hvorfor ikke komme i forkant å uttale seg, det er jo alltid morgendagensom er av interesse, såfremt bakoveranalysen da ikke har tankemessige føringer med langtidsperspektiv.
GOGL er nok et kjempekjøp men den spretter ikke opp på kommando. Her er min spede analyse fremover i tid: Vedrørende morgendagen så tipper jeg børsen ned 1 prosent på åpningen og den vil kansje dippe ned til minus 2. Tror ikke USA har blitt skikkelig rystet av tallene som kom i dag, men det er nok behov for noe avskrelling for å lokke nye kjøpere på banen. Onsdag blir nok blek på OSE med sektorrotasjon og ditto oljepris. Et lite bet er å kvitte seg med bull på morgenen og heller satse på nytt innkjøp etter lagertallene. Men du vet jo aldri, futtene kan reverseres og da sitter en med skjeget i postkassen. Torsdag SKAL man sitte i bull jfr tidligere posteringer