onsdag 1. april 2009

Onsdag morgen!

Markedet åpner ned, og setter nye bunner første halvtimen. Jeg syntes SEADRILL ser veldig fin ut; Aksjen er opp 1.07% selv om børsen trader ned -0.62%, og det er omsatt aksjer for 60 mill NOK allerede. Veldig bullish!

GOGL: Det står et stykke i FA i dag der 2 analytikere uttaler seg om GOGL, der 1 er neg og 1 er pos. Når det gjelder de negative synspunktene, så er hovedtesen at hans at det blir levert for mange båter.. det han ikke tar høyde for er at nybyggingsprogrammet for 2010 og 2011 mest sannsynlig aldri blir gjennomført pga. Konkurser hos verft og redre, samt refinansiering av eksisterende nybygg. Dette vil dempe flåtetilveksten drastisk.

48 kommentarer:

Lodderen sa...

Futtene blir mer og mer røde og oljen ligger i et dårlig spor. Paneuropeisk nedgang. Avventer nye bullkjøp.

Anonym sa...

Solgte TEL på 38,80, og resten igår.

Kun cash.

Lasse 74

Anonym sa...

Tror faktidk det er kjøpsanledning nå. Jeg tror det blir nedbygging av råolje og gasoline som vil drive oljeprisen opp + Makrotall vil være ok: ADP Jobb rapport kl 14.15 | IFM Manufactoring / Construction Spending / Pending home sales kl 16.00 | Oljelagertall kl 16.30

mvh
Kim

Anonym sa...

Hvorfor tror du på nedbygging? Kan ikke huske å ha lest noe som har gitt signaler om lavere lagre.

vh Anders

Lodderen sa...

litt tidlig å gå i exactbull, tror neppe OSE trosser futtene som nå er på minus 1,4. Går ikke inn før ose er ned over 2 prosent alt annet uforandret.

Lodderen sa...

Tror neppe det er noe vi vet som ikke allerede er priset inn i oljen. Den er svak nå og vil sannsynligvis svekkes frem mot lagertallene. Spiker opp igjen i morgen ettermiddag.

lessa sa...

Som Lodderen sier, slike tall blir som oftest priset inn på forhånd. Tviler på dagens tall blir lystig lesning.

Personlig tror jeg et negativt utfall ved G20 (ingenting konkret) vil sende markedet kraftig sørover. At hvert land sender ut stimulipakke på stimulipakke hjelper bare til en viss grad. Her må de store landene arbeide sammen i fellesskap.

Anonym sa...

Husk OPEC avventer resultat fra G20-møtet. OPEC's allerede vedtatte kutt skal etterhvert gi større utslag på oljelager i USA. Derfor tror jeg på nedbygging i dag.
Utfallet av G20/G8-møtene vil avgjøre OPEC's neste trekk når de har møte i mai-09.
PAS sin oljeanalytiker, Ole-Rikard Hammer er ikke i tvil om at OPEC er mye mer disiplinert og vil klare å kutte allerede det de har vedtatt og mener videre det er en bunn på oljeprisen på dagens nivå.
Etter min vurdering er det bull for OSE.

mvh
Kim

Anonym sa...

Debattene på diverse forum er ikke troverdig, etter min vurdering. Det meste som skrives, skrives etter hvilke posisjoner den enkelte skribent er i til enhver tid. Da er budskapet preget av hva en ØNSKER skal skje etter en subjektiv vurdering, ikke hva en TROR vil skje på et objektivt grunnlag. For meg er det altor mange som skriver mellom linjene at nå har jeg solgt alt fordi børsen skal kraftig ned, eller all in fordi markedet er bullish.... Kom med noen innlegg som har litt substans.

Anonym sa...

10:43 var meg..

mvh
Kim

Lodderen sa...

Jeg sammstemmer vedrørende partiskhet inne/ute av markedet. Men det som er styrken er at vi får meninger fra flere og motsatte hold og kan justere vår approach. Husk når noen kommer med gode tips så må en alltid SELV stå inne for sine egne avgjørelser. Hvis ikke dette er konsensus vil medlemmene kvie seg for å komme med tips av frykt for å bli kritisert i etterkant, og det vil derigjennom forringe kvaliteten på forumet.

lessa sa...

I likhet med de fleste andre her skriver jeg det jeg tror, og ser an markedet i det lys. Jeg skriver ikke at jeg tror oljelagertallene blir dårlige fordi jeg sitter short i Oslo/olje, men fordi jeg faktisk TROR det blir dårlige.

Om 10 stk her inne skifter syn av hva en skribent sier hjelper det lite på det totale utslaget. Uansett er det stor forskjell på argumentene her enn på diverse andre fora.

JB sa...

Det er bare og gå på DN.no forumet og se hva de skriver der

"Rec er skikkelig bra, solid ordrebok og mase kunder, solenergi er framtiden jeg sitter ikke i aksjer bare elsker aksjen"

Det er bare støy, her har vi flere oppadgående mennesker som vet at å skrive hausse meldinger er og kaste bort tiden da relevante investorer ser igjennom det.

Anonym sa...

Lodderen: Kikka du på RGT i helgen?

Lasse 74

Anonym sa...

Nå har markedet gått veldig bra en stund, så de tunge kortsiktige har nok sikret sin gevinst. Alt ser litt mere bearish ut nå enn for bare en uke siden som igjen tyder på at de nervøse sitter litt på sidelinjen. Mange forventer en ny skrell ned, men skal den komme må selgersiden vise interesse for dette. Jeg mener at selgersiden ikke viser disse tegnene. Vi går snart inn i resultater igjen og de som vil ut bør ha solgt. Jeg er ikke veldig bull, men har større tro på at vi skal ligge på dette nivået noen dager!

TR

lodderen sa...

proaczaOSE "later som" om den har egenstyrke. Skal nok vandre ned mot fyttene, oljen er også svak. Men totalt sett kan 220 holde i allefall i det korte bildet. Blir g 20 kranglete vil oljen kansje slite med å komme over 50 i det korte bildet. På lengre sikt er jeg klart bull til oljen bare så det er sakt.

Lodderen sa...

Husk det er April fools day, vær varsom.

Lodderen sa...

Til Lasse: Ja kikket på RGT og de har jo noen brønner på prærien som pumper opp et par tusen fat dagen, mye bommboringer men det må jo snu en dag..Venter på en skikkelig sur dag og går inn med et mindre beløp. Knøtteaksjer krydrer tilværelsen og har en stor oppside om markedet først begynner å gå, tror jeg.
Egentlig bra at Pleym er borte vekk for da kan en kansje få aksjen ennå billigere, hilsen Loddderen

AksjeSpekulanten sa...

kan man si at min sdrl anbefaling i dag tidlig egentlig var aprilspøk? hehe :) neida.. fyttirakkern den ble plutselig veldig svak. Sånn er det når man møter en stor selger!! forandrer jo ikke underliggende case, men kan bli tung ut dagen.

Anonym sa...

Da har jeg kjøpt endel NPRO på 3,70 og 3,71 - 3,72. Mulig KULE på gang.

Lasse 74

Anonym sa...

Hvor mange er YA-Bank kunder her?

Anonym sa...

Oslo (TDN Finans): Antallet sysselsatte i den private sektoren i USA falt med 742.000 personer i mars.
Det viser en undersøkelse foretatt av ADP Employer Services, ifølgeBloomberg News onsdag.
På forhånd var det ventet en nedgang i sysselsettingen på 663.000 personer.

Lasse 74

Lodderen sa...

Kjøpte inn igjen buller for 24,95.

lessa sa...

Tydelig at OSE holdes opp av STL som utrolig nok bare er ned 0,34% as we speak. Dette samtidig som oljen er ned ca. 2%.

Har AS hørt noe om større institusjoner som driver kjøp?

Irwin Mooner sa...

Så langt er det i alle fall greit å ikke ha løpt etter.

Kan være lurt å gå bull nå, men
markedet skal gjerne ned noe mer
rundt/like etter USA-åpning.

Klar til å laste bull, i alle fall.

-Irwin
(Fortsatt nervøs)

Lodderen sa...

Ikke så mye nedside igjen i oljen nå tror jeg. Det antydes en trading rage på SP på mellom 777 og 830. Selvfølgelig kan den stupe ytterligere men da er vi i et territorie der ( forde som tror på SP 666 bunnen)aksjene er "billige".
Statoli virker sterk, kansje folk kjøper seg opp for en oljerebound i morgen ??

Onkel Skrue sa...

Dette er absolutt helt forferdelige tall fra USA. Jeg er sjokkert, men panikksalg har vist seg (for meg) å ikke lønne seg noe særlig i det siste, da markedet har en tendens til å late som at alt mulig er prist inn. Jeg vurdere å kjøpe okser hvis det blir fullstendig kapitulasjon på Oslo børs i løpet av ettermiddagen. (Børsen under 210)

Lodderen sa...

Blir det en storskrell i USA så kan man få grønne crash futter i morgen. Det er 1 April, så alt kan sje.

Quaoar sa...

Kan markedet prise inn slike tall, så er det det samme som å si at ingen og alle tall er priset inn - det er min mening i alle fall.

Jeg sitter ikke i noe for øyeblikket... Bare ser på at laaaange candle sticks veksler mellom rød og grønn mer på måfå :p

Onkel Skrue sa...

Se der, USA nesten ikke ned i det hele tatt. Det er derfor jeg sluttet med BEAR-aksjer, markedet priser inn alt mellom himmel og jord. Forundrer meg ikke det grann om Oslo børs ender opp i dag.

lodderen sa...

noen dumpet stl rett før åpning da den amerikanske plussen likevel vill blitt revet vekk

Irwin Mooner sa...

Se der ja, markedet oppførte seg omtrent som ventet :)

Bull igjen, men tett stopp..

Lodderen sa...

Mulig god bullingang nå med tanke på morgendagen.
Hilsen en partisk Lodder.

Irwin Mooner sa...

For en ultrasexy daytrade,
24,65 til 25,20 på minutter..

Yess!!!!!

Anonym sa...

Sitter på gjerdet..

Oli

Lodderen sa...

Grattis OSE is "springy" rett over 220

Lodderen sa...

slår SP hull i kjellertaket 793,kan det bli festlig

Anonym sa...

Ekstrem utvikling i Storebrand idag. 19.40-21.65.
JPM laster opp med ekstreme mengder nå!!!

Lodderen sa...

Det er hull,Skrue gi meg sleggen så skal jeg utvide det. Neste stopp 805

Lodderen sa...

sitter inne til i morgen for monster jobless report.

Anonym sa...

Der var olja under 48 igjen, har vanskelig for å være bullish..

Oli

Anonym sa...

JPM laster opp fordi de driver på med risk arbitrasje på Roxar som har fått et oppkjøpsbud på 5,20 kr per aksje. Mange selgere i roxar idag men JPM har støttet så hardt og kjøpt alt som har blitt solgt.

Det er ivertfall hva jeg tror, en kommentar fra AS ville blitt satt pris på.

-Spekter

Anonym sa...

Gikk all in iløpet av dagen.

TEL på 37,55 og 37,60
NPRO rundt 3,70 - 3,75
RGT på 0,52 og 0,53. ( Brudd opp)
Gogl under 4,05.

Lasse 74

Anonym sa...

Vel vel,Statoil stiger til tross for en oljepris som er i ferd med å dykke.
Blir spennende å se hvordan det går videre..

Oli

mbp sa...

glad jeg sitter med GOGL rett under 4 kr : )

Anonym sa...

GOGL emisjonen kom etter børs. Kurs 4,10.

Lasse 74

KL sa...

Hvordan ser vi på emisjonen? Sitter all-in Gogl til 3,70. Kjekt! Men har vært spent på finansieringen.. :)

Anonym sa...

Golden Ocean henter 100 millioner dollar

Trykker 165 millioner nye aksjer.


For rundt en måned siden ble det kjent at tørrlastrederiet Golden Ocean er i seriøse økonomiske problemer. Siden da har ledelsen i selskapet forhandlet med banker, kreditorer og skipsverft.

I kveld kom løsningen - selskapet trykker 165 millioner nye aksjer. Selskapets største aksjonær, Hemen Holding, har garantert for samtlige aksjer, opplyses det i en børsmelding.

- Emisjonen sammen med flere avtaler som er inngått med verftene og långiverne, ordreboken og den moderne flåten vi har vil skape et solid finansielt grunnlag for Golden Ocean, skriver selskapet i en børsmelding.

Positivt for selskapet
John Fredriksen eier Hemen Holding, og han er også styreleder i Golden Ocean.

- Dette er uansett veldig positivt for Golden Ocean, men jeg vil ikke kommentere før vi ser hvordan det går, sier selskapets toppsjef, Herman Billung til DN.no.

Emisjonen skal skje i ettermiddag/ kveld, men ifølge Billung er den åpen for tegning til torsdag ettermiddag.

Kjøper tilbake gjeld
Det er bare en liten måned siden det mble kjent at Fredriksen-rederiet var presset fra flere kanter. Dagens børsmelding tyder på at situasjonen er bedret.

En av de mest presserende sakene var selskapets obligasjonslån. John Fredriksen kjøpte to tredeler av dette lånet 6. mars, men nå har Golden Ocean inngått en avtale med Hemen Holding om å kjøpte 165 millioner dollars lånet tilbake for 35 prosent av pålydende. Dermed kan selskapets gjeld reduseres med 155 millioner dollar, og legge grunnlaget for inntekter på 96 millioner dollar i andre kvartal.

Har ryddet opp
En annen utfordring for Golden Ocean var selskapets nybyggingsprogram. For å få igjennom emisjonen har selskapet nå begynt opprydningen i ordreboken. Ni fartøy er involvert, skriver selskapet i børsmeldingen.

Restruktureringen involverer utsatte leveringsdatoer, kanselleringer og at flere fartøy overføres til et selskap som kan prosjektfinansieres.

Disse tiltakene gjør at kostnadene ved nybyggingsprogrammet kan reduseres med cirka 350 millioner dollar.

Mer fleksible lån
Selskapet har også blitt enig med långivere om å endre betingelsene på flere syndikerte lån. Golden Ocean kan nå dra på allerede avtalte lånefasiliteter.

- Endringene gjør at vi får mer fleksibilitet, skriver selskapet i børsmeldingen.


LASSE 74