tirsdag 14. april 2009

Bull start!

Oslo Børs åpner opp 3%, og det er olje og råvarerelatert som leder oppgangen, selv med svak oljepris. Statoil stengte 120 kr i USA igår, og 114 kr på onsdag i påsken, så den hadde mye å ta igjen. Golden Ocean er opp +5% på stigende BDI og forward rater. 

De som ikke var investert inn i dagen i dag, har et kjempeproblem; skal man kjøpe et marked som er opp 3% fra start? skal man shorte styrken og satse på at det IKKE kommer ferske penger inn i markedet etter påsken?

OPPDATERING kl 14.15

Baltic Dry Indexen stiger 1% i dag også, og bidrar sterkt til at GOGL er opp 11.1%. Markedet er veldig sterkt, og det skulle ikke forundre meg at USA drar dette videre ikveld. Husk at Wall Street stengte flatt igår. 

Oljesektoren ble også veldig bullish, når oljeprisen snudde fra -1.7% til +2% en snaue to timer. Hele oljekomplekset på Oslo Børs går kraftig, med Statoil i spissen... på bra volum.

OPPDATERING kl 16.45

Oilserviceindeksen i USA snudde fra -2% til +3.3%. Heftige reversals i dag. Tørrbulk aksjene er opp 10% i USA nå, og GOGL puncher videre. (+13.65%).

23 kommentarer:

Anonym sa...

er det på tide å ta gevinst eller tror AS vi skal et stykke lenger?

AksjeSpekulanten sa...

ta gevinst på halvparten kanskje? Det er vanskelig å si. Jeg var veldig bull markedet fra tirsdag forrige uke, men det viste seg å være en dag for tidlig. Laste opp aksjer onsdag kl 12.00 hadde vært perfekt timing..

Anonym sa...

Jeg lastet opp aksjer onsdag kl 12 etter tips fra noen på denne siden...Tusen takk!! er helt strålende fornøyd med det nå:-) nå gjelder det å få tatt litt gevinst..

Cath

Onkel Skrue sa...

Ok, kanskje det ble et lite påskerally likevel. Tror ikke jeg tør å gå mot dette markedet, sitter i ro med både aksjer og kontanter inntil videre.

Anonym sa...

Tatt gevinst og venter på en ny nedtur
;)

Lodderen sa...

Hei igjen, som ventet god plussbørs etter at jeg får vridd meg motvilllig ut av køyen. Selger ikke bullene før STL er på toppen av sin tradingrange i 126-129 kr nivået. Da kan en med større sannsynlighet få kjøpt dem inn igjen billigere senere. Husk stor sannsynlighet for olje peak på Torsdag.

Anonym sa...

LODD: Hvorfor stiger alltid olja på torsdag? Jeg sikret netto i acy, da jeg ikke tørr sitte over tallene. Tatt inn litt REC under 51

Lasse 74

Terje N sa...

tatt inn en del REC selv, men litt redd de må kutte guide'ingen sin, for kan jo ikke kjøre med 50% for lenge og samtidig opprettholde den=/
men håper de kjører på 100% i løpet av uka, hadde vært gull verdt!

olje opp på torsdag? why?

Anonym sa...

Torsdager kommer de amerikanske oljelagertallene..

NAO

Anonym sa...

Kjøpte mer til portoføljen på onsdag. AKSO, JIN, GGS, Tel og STB. De skal jeg sitte på i 2 år. Så skal jeg ta gevinst. Veldig usikker på REC.
Men, har noen vurdert Hurtigruten?
Jeg tror jeg må kjøpe 100`bare som en test....

Per Ulv

Anonym sa...

Per ulv: Jeg har tatt LITT HRG for en long post på 1,23 og 1,24. Leste at topp 20 hadde over 90% av aksjene.

Lasse 74

Anonym sa...

Lasse 74

Ja sikkert ikke dumt. Tipper Heidenreich vet hva han driver med.
Selskapet er pt ikker verdt mer enn 7-800 mill....

Per Ulv

lessa sa...

Tydelig at REC tynges av analysene som kom i morges. Goldman tar den av sin "Conviction sell", men holder kursmål på 38kr.

Deutsche Bank sier HOLD og setter kursmål 50kr.

Eier dere REC AS?

(Flott å se at dere vokser. ref. annonse i FA)

lodderen sa...

lagertallene kommer på onsdag og oljen synker frem mot dette, alt annet uforandret. Rebound Tor ettermiddag da u Sam kjøper futures på denne dagen. Kontraktsrullering denne uken som også vil sprite opp prisen med en dollar. Spådom , oljepris Torsdag 55 til 56 dollar ved grønne futter på ettermiddagen.
STl lagger her i norge og vil åpne opp i rødt over dammen, så får en i dag se om us kan heise den opp i grønt territorie. Blir noe testing av sp 850 og vi får håpe på støt oppover.

lodderen sa...

futtereversering, da blir stl dradd nord for 120 kr, hold bullene tett til brystet.

Anonym sa...

TOK NHY på 27,20 på duppen..

Lasse 74

Loderen sa...

Apropos dipper, de kjøpes i USA også. Stl kommer på Torsdag sammen med oljen og da får en ev tenke salg om indexen er et sted høyt på 240 tallet. GE går som bare juling, "as GE goes so goes Amerika". GM er nå bare for en zoombie å regne og det er bare bra.

Anonym sa...

Hei jeg har 24000 i GOGL var 12000 i pluss før påske.Hva skjer?Er nå 5000 i pluss trodde denne skulle komme som en kule.Men har tro på denne.

mvh siddis

Lodderen sa...

Nedkjøling over 5 dammen men STL var skammbanket fra før og fallt kun prosenten etter close Oslo. En velfortjent pust i bakken for en oppgangssliten NYSE. Her hjemme har vi ikke hatt netto børsbevegelse siden okt 2008 selv om fremtiden faktisk ser lysere ut nå en på dette tidspunkt. Nå rulleres oljen og er ikke futtene så altfor gale kan reverseringen komme hurtig. Ikke så glad i å kvitte meg med buller med en SÅ nesablet STL, men forut for lagertall kan nok oljen dippe tyyerligere. Vel vel internett er et av ogb påfenomen her i Marocco så intil jeg kommer hjem så er det ikke så smart å fikle for mye med porteføljen. Fjær i hatten til AS og hans forutseenhet vedr GOGL. Tror ratene vil stige jevnt framover bare så synd at en ikke kan risikere større deler av oppsparte midler på denne da usikkerheten fortsatt er tilstede. Hilsen Loddderen, snart tilbake i Norge.
Ps Skrue, du kan kansje få en gunstig inngang i morgen.

Anonym sa...

Ja nå er jo GOGL hele 2pst høyere enn da den ble anbefalt og børsen er 5pst høyere, ikke gale! I morgen ser det ikke så lyst ut heller?

Goodnight UK

Loddern sa...

Ikke grønne Crash futter engang er fristet å utrope "Head for the shelter".

KL sa...

Had for shelter nå? hmm.. Det kommer til å komme en sell-off i starten og OSE åpner ned, men tror ikke det blir veldig mye. rundt 1% kanskje før den tar seg oppover igjen. Synes ikke futtene ser så avsrekkende ut og oljen har styrket seg i løpet av natten. Tror ikke det blir så galt. Dessuten tror jeg faktisk det kommer mer penger inn i markedet nå etter påske. Noe også på grunn av større sjanser for at selskaper leverer bedre resutater enn antatt.

Vel vel. Ser an mot lunsj med bullene mine..

Hva tror folk? Brekker markedet slik Loddern sier (har lyst til å si)..

KL sa...

OK da. -1,24%.. Bikker oppover håper jeg. Spent.