tirsdag 30. juni 2009

Sommerstille!

Volumet har tørket inn, og sommeren har virkelig gjort seg gjeldende. Her gjelder det å fokusere på individuelle aksjer. Marine Harvest har vært veldig fin, og nå bryter den snart over 4.40 kr som kan indikere et nytt legg oppover til 5 kr!? Lakseprisene stiger videre, og vi kan lett se priser over 40 kr for 4-5kgs innen uken er over.

Jeg syntes det er bearish at Oslo Børs sin performance er såpass dårlig, spesielt med tanke på at oljeprisen er over 72 USD. Det kan bety at vi står foran et fall i markedet, siden aktørene ikke kjøper "gode nyheter" lenger..

mandag 29. juni 2009

Mandag formiddag!

Markedet er tynt og kjedelig, men det får meg også til å ville longe litt aksjer. Lakseprisene har steget hele forrige uke, og nå er Marine Harvest "nede" i range igjen, så alt under 4.30 kr virker veldig attraktivt. Der fikk vi solgt mye aksjer over 4.40 kr på Fredag. BULLISH.

Snitt prisen på laks de 26 første ukene av 2009, er 31.4 kr. Nå ligger den på 38 kr. Hvis de siste 26 ukene prises ut på høye 30'tallet, så kan vi få et snitt for året på 35 kr. Analytikerne ligger inne med estimater under 30 kr.. Det vil si at det kommer oppjusteringer!

Oljeprisen drar seg i pluss, og da kan det være interresant med et par oljebets. SDRL kanskje? AKSO ser også fin ut i chartet.

Når volumet er tynt, og det ikke er store triggere i markedet, skal man tørre og være contrarian. Er markedet opp 1-2% så kan man shorte, og er det på minus siden skal man prøve seg på long.

fredag 26. juni 2009

TGIF

Marine Harvest ble morsom, og nå ser vi på shorts i både Norsk Hydro (Morgan Stanley nedgraderer til underweight), og Golden Ocean (Ratene svekket seg denne uken).

Markedet var opp 2.7% på en fredag, og det er nok mange som er fristet til å ta pengene av bordet før helgen.

Denne meldingen kan også trigge endel salg, spesiellt i råvaresektoren:

Den kinesiske sentralbanken ser fallende innenlandsk
etterspørsel fremover, hovedsakelig på grunn av eksterne faktorer.

Det fremgår av sentralbankens rapport om finansiell stabilitet, publisert
fredag, ifølge Bloomberg News.


Ha en super helg i solen alle sammen!

torsdag 25. juni 2009

Bounce!

Markedet faller ikke på dårlig makro i USA, så da kan det være klart for en bounce. Favoritten min er Marine Harvest, men med sterk oljepris så funk AKSO og SDRL. Er man rask her, så kan man få gode innganger, som kan selges igjen i morgen tidlig..

Nitrist marked!

Det er volatilt i dag, men markedet har ikke mye løfte evne. Vi setter lavere "lows", og nå begynner jeg å bli bearish for dagen.

Det ble gjort et intervju med Warren Buffet på cnbc, som er verdt å få med seg.

Momentumet i tørrbulkratene har gitt seg, slik at GOGL begynner å bli en potensiell short.

Vær forsiktig med å shorte oljeaksjer, da råvaresektoren er sterkeste sektor i aksjemarkedet siste døgnet.

onsdag 24. juni 2009

En god trade!

Marine Harvest trader nå 4,23, og er dermed 5% stigning fra der jeg anbefalte den igår. Lakseprisen trader videre, og ligger nå på 36.76 kr kiloen. Aksjen kan ha ytterligere oppside hvis markedet styrker seg.

Jeg ville dog vært forsiktig pga. mye makrotall i dag.

tirsdag 23. juni 2009

Marine Harvest

Ikke bare ser aksjen veldig bra ut i chartet, men problemene i Chile vedvarer, noe som presser lakseprisen opp. Analytikerne har lave estimater for snittprisen på laks i 2009, og jeg tror dette blir oppjustert. Husk at vi touchet 39 kr per kg for et par uker siden (Estimater ligger under 30).

MHG er en god kandidat på long siden i dag.

mandag 22. juni 2009

Arbeidsledighet i USA.

Jeg fant en veldig fin artikkel, som beskrev problematikken rundt Jobless Claims. De siste tallene på arbeidsledige som forsvinner fra arbeidsledighetstrygd har vært bedre, og ledet mange til å tro at de har kommet i jobb. Men statistikken under viser hvor mange % som går av trygd pga. for lang tid uten jobb osv. (akkurat som man i Norge har krav på 52 uker arbeidsledighetstrygd.. den 53 uken får man ingen ting). Disse menneskene har ikke fått ny jobb, men mistet trygd og er nå arbeidsledige OG blakke.. Ikke akkurat bullish for realøkonomien.


Mandag morgen!

Markedet faller 2% etter 1.5 time handel, og det er fristende å gå imot. Volumet er svakt, så dette kan godt være en god kjøpsmulighet. OBX Bull på 38 kr ?

REC
får juling i dag på bakgrunn av mye dårlige nyheter i det siste. Nyhetene i dag preges av 30% nedgang i silisiumsprisene. Uflaks, nå som de skal hente 8.5 mrd kr...

Markedet tar godt imot nyhetene rundt oppkjøpet til Norsk Hydro, og det er en av aksjene vi kjøper i dag. Den stiger når børsen falller, og det er relativ styrke jeg liker.

OPPDATERING kl 16.13

Oslo Børs underperfomer resten av verden, og det viser at hovedtyngden i fallet ligger i olje og råvarer. Closen i Oslo kan bli stygg, da det sikkert er mange store institusjonelle salgsordre i markedet nå. Skal man prøve seg på en long sving, så vent HELT til sluttauksjonen og ikke før.

torsdag 18. juni 2009

MHG og nervøst marked!

Vi stoppet ut på long posisjonene igår, men tok tak i MHG i dag tidlig. Mesteparten ble solgt over 4.30, og noen er klare for å gå inn igjen på lave 4.20. Lakseprisen stiger, og analytikerne ligger inn med estimater som virker altfor lave. Her kommer det oppgraderinger.

Det er fristende å plukke opp et par "markedsbet", dvs YARA, SDRL, NHY, STL osv. fordi panikken har gitt seg på salgssiden. Det er ikke gitt at det brede markedet rebounder, selv om salgspresset gir seg, så da velger jeg heller å jobbe litt stockpicking. AKSO (les morgenrapporten) og MHG er favorittene i dag.

onsdag 17. juni 2009

Nedside!

Endelig får Oslo Børs en liten smekk, etter å ha outperformet andre markeder siste par dagene. Råvarsektoren er ned både i USA og Asia.

Tørrbulk forwarden faller videre i dag. Q3 for cape er nå ned 10% for dagen allerede, og handler snart under 54k USD. Selg unna GOGL og andre dry bulk selskap.

OPPDATERING kl 13:12

Nå longer vi litt. Tatt inn SDRL, AKSO og NHY på bunn nivåer. AKSO blir solgt ned i dag fordi Gazprom utsetter et felt i 1 år, men dette er ikke en kontrakt AKSO hadde fra før.. så aksjen er litt oversolgt i mine øyne. De to andre er for å få på litt råvareksponering, der jeg tror rebounden kommer raskest.

tirsdag 16. juni 2009

OSX indeksen..

.. ned 5% intradag.

Det kan bli en tung dag i Oslo i morgen. Sist jeg sjekket var Statoil ned over 3 kr i USA handel, og Exxon har falt 3% intradag. Oljesektoren er svakeste sektor.

Yara peers (MOS, AGU, POT) er ned 3.5-4%, mens NHY peer (Alcoa) er ned 2.8%.

Tørrbulkshipping faller tilbake (FFA marginalt ned i dag), med Dryships / Excel / Navios ned 3.5-4%

Short inndekking!

Det var nok mange som stusset over at vi åpnet opp i Oslo, spesiellt etter den tunge sesjonen i Asia. Igår svekket markedet seg gjennom hele dagen, og det var mange som gikk short. Når så markedet åpner høyere enn forventet, så får shorterne nerver og begynner å dekke inn. Det vil drar markedet litt ekstra, og vi får en mini shortskvis nå på morgenkvisten.

Markedet har steget 50% fra bunnen, og det er veldig naturlig at det kommer korreksjoner. Jeg har tidligere vært skeptisk til holdbarheten og høyden på dette rallyet, men en ting er sikkert: Vi beveger oss nærmere en løsning på resesjonen. Aksjemarkedet priser inn hva som skjer 6 måneder frem, og nå er det ikke lenger tredje og fjerde kvartal i 2009 vi må se på, men begynnelsen på 2010.

La dette markedet falle tilbake, men let etter long kandidater, for høsten kan bli veldig frisk..

OPPDATERING kl 15.53

Markedet klarer ikke å stige videre, selv med gode makro tall (housing starts), det får meg til å tro at vi har betydelig nedside neste timene/dagene. Jeg har rådført kundene mine om å short selge svake aksjer som f.eks SDRL, eller evt. kjøpe OBX BEAR. Sitter man long mindre case med dårlig likviditet, så er det ihvertfall "nobrainer" å gå short for en hedge akkurat nå. Markedet er veldig nervøst.

mandag 15. juni 2009

Mandag morgen!

Markedet faller bra, selv om Oslo Børs er beste gutten i klassen og er kun ned -1.15%. Den sterke oljeprisen sammen med Goldman Sachs sin oppgradering av oil service sektoren, gjør at flere OBX aksjer har god støtte.

AKSO får oppgradering fra Barclays og GS i dag tidlig, og er sterkeste aksjen på listen min.

Markedet har gått 50%, og det er vanskelig å si om vi nå endelig skal begynne å falle, men prisingen begynner å bli frisk. S&P 500 yielder litt over 4% nå, og det er nesten like mye som 30 år gamle statsobligasjoner. Aksjer skal ha en risikopremie, og den er ikke der nå. Det tyder på at markedet er for dyrt.

Jeg har ikke fått noe nytt på ratesiden, og avventer GOGL trading til London markedet har åpnet.

torsdag 11. juni 2009

Sidelengs marked før jobbrapport!

Oljeprisen har dippet fra start, men oljeaksjene holder seg seg sterke.

Det kommer jobbtall og retail sales kl14.30, noe som vil sette fart på markedet. Jeg lener mot å selge OSEBX 307 og evt kjøpe 304, som er dagens trading range. De siste dagene har markedet tradet sidelengs intradag, med lite momentum. Vi må derfor se at vi klarer å bryte ut før man hopper på en trend..

Tørrbulkratene kryper oppover igjen, og Golden Ocean outperformer markedet. Denne er en fin long, spesiellt hvis stigningstakten på ratene begynner å øke drastisk.

Som jeg skrev i morgen rapporten, så er det usikkerhet rundt betalingen som DNO skal få fra irakiske myndigheter, som fakturerer for oljen DNO eksporterer. Den operasjonelle risikoen er stor ved å drive oljeutvinning i Irak, og dette vil gjøre at det skal være en "discount" i aksjekursen til DNO i overskuelig fremtid.

onsdag 10. juni 2009

Sterkt marked!

Nå bryter vi opp gjennom 300 på OSEBX på en konstruktiv måte. Vi har konsolidert i over 1 uke, og nå ser jeg 320 som neste target. Det vil komme muligheter til å trade på short siden, men ikke sitt i OBX BEAR. Er man bearish så anbefaler jeg heller å shorte individuelle aksjer, som har en negativ story ute. NSG?

Stille på tørrbulkratene, men GOGL / JIN har begynt å gå. Jeg avventer nyheter i sektoren før jeg kommer med ny update. De fleste kundene mine fikk gode innganger igår, men vi skal inn med mer når ratene drar seg videre.


tirsdag 9. juni 2009

GOGL!!!!


Spot indeksen på Cape (delkomponent av BDI) falt 1600 USD til 70 000 USD per dag. Mange aktører ser på dette som meget bullish, fordi de forventet større fall!

Jeg tok en ringerunde til skipsmeglere i London, og nå er markedet veldig balansert, det betyr at 2 nye laster fra Brasil – Kina vil sette fart på ratene igjen.

Q3 forward kontrakten har steget fra 36 000 USD til 40 000 USD.. Det er fortsatt altfor stor discount til spot ( 70 000 USD). Jeg tror denne forward kontrakten vil stige bratt neste ukene, og igjen lede aksjen opp.

KJØP GOGL!

Snart over 300 på OSEBX?

Markedet åpner opp 2%, men vi er ikke igjennom 300 på indeks enda. Det er nok bare spørsmål om tid før vi bryter, og da er nærmeste motstand 320.

Vi tok inn endel OBX aksjer igår ettermiddag, og får godt betalt for de nå. Av ren disiplin tar vi profit nå, og ser han "holdbarheten" på denne bouncen. Selv med en kraftig spike i USA igår, så endte indeksene på minus siden. Asia var heller ikke noen fest..

Sevan har løsnet etter at ny finansiering kom på plass. Ryktene sier at det var MEGET sterke navn som tegnet seg i emisjonen, og da sikter jeg på store internasjonale fond og institusjoner.

mandag 8. juni 2009

Mandag morgen!

REC fortsetter å falle i påvente av at emisjonen skal bli sluttført (22 juni). Det hjelper lite at de melder om lavere inntekter, og øker emisjonsbeløpet. Shortkandidat.

Når det gjelder GOGL trading, så har vi vært rolige i denne sektoren både fredag og i dag. Forwardmarkedet ligger i dyp discount til spoten. Q3 (3 kvartal) handles på 41000 USD, og med spot ratene på 76000 USD, så priser det inn et kraftig fall på spot indeksen de neste 3 ukene..

Det er lite makrotall i dag, så bruk tiden på selskapsanalyse!!!

fredag 5. juni 2009

Kjedelig før helgen..

Markedet har en håpløs intradags bevegelse, der hverken longs eller shorts får betalt. Det kommer makrotall kl 14.30, som forhåpentlighvis inspirerer tradere til å dytte den ene eller andre veien.

REC melder at de trenger ytterligere 500 mill, og kommer med en PW på sin egen inntjening. Jeg har lenge vært skeptisk til sol industrien, både fordi det er mye tro, håp og kjærlighet der, men også fordi solkraft ikke er konkurransedyktig med annen type kraft. Sluttproduktet er rett og slett for dyrt. Enten må oljeprisen opp, eller så må det komme en revolusjon innen renewable energy.

Det er stille i shipping markedet, og mandagen blir rolig den også (som regel alltid i shipping bransjen). Vi har lukket de siste posisjonene i GOGL, shorts som ble veldig fine!

Ha en fantastisk helg!!!

torsdag 4. juni 2009

Konsolidering etter fall..

Markedet trader noe opp, og oljen bouncer etter kurskrell igår. Jobless claims kommer kl 14.30, og sett i lys av de skuffende ADP tallene, så kan jobb tallene være dårligere enn ventet. 

Jeg syntes ikke det er noe hold i markedet nå, og er negativ til råvarerelaterte aksjer. F.eks tørrbulkshipping (surprise surprise.. hehe) kan ha ytterligere nedside, da forward kontraktene blir banket ned i dag også. Merk at BDI indeksen var opp igår.. den kan begynne å falle stygt i dag og i morgen, og det vil utløse flere salg i sektoren. Stay short.

Jeg har vært negativ til PGS en periode, fordi selskapet er spesiellt giret mot oljeprisen. Stiger oljeprisen over 70 USD, vil det være lønnsomt å utvinne nye felt. Aksjen gikk derfor sammen med oljeprisen mot 70 USD, men nå har den reversert. Investorer må nå prise inn fortsatt "crappy" seismikk marked, og aksjen kommer under press.

onsdag 3. juni 2009

Capesize kollapser..

Q3 2009 kontrakten på Capesize stengte 56 600 USD igår. Tradet 54 000 USD på åpning i dag, så 49 000 USD. Det er over 10% ned på godt volum ifølge futures meglere i London. Golden Ocean er ned 5% og fallende. Jinhui er opp 2.5%?? ser ut til en veldig god short kandidat..

OPPDATERING kl 11.45

Da ble 47 750 gjort. Nå er kontrakten ned nesten 20%.. Jeg vet det blir mye shipping på denne bloggen akkurat nå, og det har sammenheng med 1. Sterk reprising av rater og sektoren 2. Mye bra informasjon fra mine kilder i shipping miljøet.

Når det gjelder totalmarkedet, så faller det tungt på i Oslo, og jeg ser at aksjer som SDRL og PGS faller hardt. Dette er høybeta oljeaksjer, og viser kanskje at investorene er på vei ut av oljerisiko...

OPPDATERING kl 14.25

Da går Cape Q3 på 45 000 USD... det tryner skikkelig. Alle tørrbulk aksjene er short til ratene snur opp igjen. 

Sysselsettingstallene som kom for 8 minutter siden var dårlige, og det var revideringen også, for mai! -545k fra tidligere -491k

tirsdag 2. juni 2009

Pending Home Sales +6.7% (ventet 0.5%)

Veldig sterke boligtall fra USA.. Men markeder faller tilbake. Hva betyr det? at sterke tall ikke lenger frister kjøpere inn, er vi så overkjøpt? Jeg ser det som bearish signal at så sterke boligtall i kke har løfte evne. 

For de som sitter long masse mindre selskaper, kan gjøre lurt i å "hedge" posisjonene sine med f.eks OBXBEAR. Det gjør at man tjener penger på OBXBEAR posisjonen, men taper på de mindre selskapene. Dette er en ofte brukt strategi for å minimere "markedsrisikoen".

PANG start på uken!

Oslo Børs opp +3.34% i skrivende stund, selv om oljeprisen faller tilbake og tyskland handler i minus. Vi hadde vel litt å ta igjen..

I dag bykser tørrbulkaksjene, til tross for at de har tradet sidelengs mens ratene har steget brått. Kan det være så banalt at det har vært større selgere i aksjen fordi DnB og ESO nedgraderde kursestimatet forrige uke? Det var basert på at ratene kom til å falle, noe som var totalt feil.. altså kan det muligens være mange institusjoner som er short eller underinvestert i aksjen. I mitt hodet skulle aksjen gått raskere, høyere og mye tidligere. Forrige uke var totalt bortkastet med tanke på at ratene allerede var på god tur opp.

NORECO kan være et god bet hvis man skal være i oljesektoren. Pareto har target 47 kr etter emisjonen, og nå kan det bli økt fokus funn og prospekter (ref GRO feltet).

Jeg håper alle har hatt en fin pinsehelg, og ikke er altfor solbrente!