torsdag 30. april 2009

1 Mai helgen!


Markedet er veldig sterkt, men volumet har tørket inn. Det er nok mange som tar en tidlig langhelg, og ser kanskje ikke vitsen med ta på ny eksponering i forkant.

Jeg begynner å få litt høydeskrekk, og spesiellt med tanke på at stress testen av bankene offentligjøres Mandag 4 mai. De som kjøper aksjer på OSEBX nivå 255, kan få seg en ubehagelig overraskelse når det viser seg at x av x banker må hente x mengde penger for å ikke bli nasjonalisert av Obama! 

Da vil jeg ønske alle leserne en fantastisk langhelg, og håper solen skinner over hele det langstrakte land :)

onsdag 29. april 2009

Short markedet?

GDP tallene for Q1 kom inn verre enn ventet, og markedet solgte noe av. Jeg mener vi kan nærme oss gode salgsnivåer (Indeks 248-250??), og skjønner fortsatt ikke hvorfor REC er opp for dagen. Den skulle etter mine øyne være hardt ned på den dritt rapporten de la frem i dag tidlig. Utsettelser, mindre volum og skuffelse på earnings... hva kan bli verre?

Golden Ocean!


For de som leser morgenrapporten min, så kanskje at jeg tok frem GOGL som det hotteste caset i dag. Ratene snudde igår kveld, og plutselig så GOGL billig ut på 4.60. Baltic Dry Indeksen har korrigert noe (-5-6%), men ikke så mye som aksjen -20%. Derfor får man en voldsom reaksjon på aksjesiden når ratene snur. Vi har gjort flere gode trades på long siden der i dag..

tirsdag 28. april 2009

Consumer Confidence

Kom inn mye bedre enn ventet. USA stiger mot day high, og alle hovedindekser er i pluss. Hvis Wall Street ender opp i dag, da har amerikanerne faktisk ikke solgt av på svineinfluensaen, noe som er kjempebull!!! Men er det god risk reward å ligge long over natten, spesiellt når vi har et potensiellt dødelig pandemi gående rundt om i verden? ikke i mine øyne.

Morgenrapport!

De som ikke har satt seg opp på morgenrapport listen enda, har fortsatt muligheten.

Send meg en email på aksjespekulanten@gmail.com

YARA + dårlig totaltmarked!

YARA stiger 7.4% selv om totalmarkedet er kraftig ned. DAX indeksen er ned -2.3% og oljeprisen faller 3% i dag også. Jeg begynner å bli bearish for de neste dagene, og vi kan godt se OSEBX under 230 snart. Det som er det store spørsmålet er om YARA vil stige videre til tross for svakt totalmarked. Jeg tror det var endel som var short inn i rapporten, og de ønsker selvfølgelig å dekke seg på en god rapport, men om det kommer noen lange penger inn i aksjen er et helt annet spørsmål!? De med baller og biceps kan nok prøve seg på en short!

mandag 27. april 2009

Svineinfluensa!


..Har drept 103 stykker i Mexico så langt, og sektorer som kan få bank på børsen er spesiellt reiseliv. RCL åpnet ned 8.5%, så potensialet ble kanskje allerede tatt ut i åpningsmatchen. Videre meldes det at Russland har kuttet importen av kjøtt fra Mexico og noen US states. Det kan være bullish for fisken (MHG), men der gikk det også for fort. Aksjen åpnet +6.8%.

Forrige gang det var en slik type krise, var SARS, og da bunnet markedet ut etter ca 2 uker. Jeg sier ikke at dette blir like alvorlig, men det kan jo bli verre enn det vi leser om i media akkurat nå.

OPPDATERING kl 14:07

Nå begynner det å bli alvorlig for flyselskapene (kembo shorter i USA ikveld), og oljeprisen har allerede fallt markant (-4%).

fredag 24. april 2009

TGIF og GOGL

..forward ratene fallt 15% igår, og nå ser det endelig ut til at jeg får rett på at tørrbulkmarkedet skal korrigere ned.

I dag er Capesize Q2 på 20500 USD dagen, den tradet 24000 USD igår. Tørrbulkratene "trender" veldig mye, og jeg ser for meg nedgang over flere dager. 

I mine øyne er GOGL / JIN og DNORD fortsatt spennende shorter.


torsdag 23. april 2009

GOGL!

Forward kontraktene på tørrbulk, spesiellt Q2 Capesize, er ned 10% i dag. Baltic Dry index kommer nok til å stige i dag, men kan falle i morgen eller mandag. Hvorfor? Jo, fordi indeksen alltid henger litt etter de fysiske slutningene, som faktisk er ned i dag. Jeg fikk informasjon fra et par skipsmeglere at flere båter hadde "feilet" i dag tidlig. Det betyr at befraktere som har hyret de inn igår, kaster de ut igjen i dag fordi prisen ikke var gunstig. Et sterkt topp signal, og nå tror jeg vi kan falle hardt et par dager fremover. Frister med en short i Golden Ocean..

onsdag 22. april 2009

ONSDAG FØR MORGAN STANLEY!

Markedet er veldig bullish, med OSEBX over 240 igjen. Golden Ocean har touchet 5.30 kr.

Jeg var initiellt bearish til markedet, spesiellt i forkant av Morgan Stanley tallene, og oljelager rapporten senere ikveld. Dette viser seg å være feil, så her er det bare å dekke evt. shorter.

Min tese gikk på at Morgan Stanley er sistemann ut med kvartalsrapportering, og det kan være en god unnskyldning til å ta profit når nyhetsflowen stilner i finanssektoren..

tirsdag 21. april 2009

REC + GOGL

Conergy som er tysklands nest største solselskap, har meldt om 70% lavere inntekter i Q1, og stenger wafer produksjon. Dette kan gi salgspress i REC...

OPPDATERING kl 15.28

Tørrbulk ratene tar sats igjen. Capesize for Q2 er opp 10% fra igår, og trader på gårsdagens høy. Dette er hovedkontrakten for "nearby-trading", dvs si den med mest likviditet, og som fungerer som en leading indicator for resten av markedet. Golden Ocean ser spennende ut igjen under 5 kr.

mandag 20. april 2009

Farlig utvikling for US banks!

Nå begynner Obama administrasjonen å vise sitt sanne ansikt, for her lukter det snik- nasjonalisering; De vil nå legge inn krav til bankene som ønsker å TILBAKEBETALE tidligere statlige lån. Det kan virke som de ønsker å legge kjepper i julene for JP Morgan og Goldman Sachs, slik at de fortsatt kan være under statlig kontroll. Skrekk og gru.. og dette kan legge press på aksjekursene i finanssektoren i dag.

Dette kan dra markedet ned, samtidig går GS ut og anbefaler:

OLJE:GOLDMAN ANBEFALER SHORTING AV WTI JULI

Oslo (TDN Finans): Goldman Sachs tror oljeprisen vil falle til 45 dollar
fatet før den stiger til 65 dollar fatet mot slutten av 2009.

Mandag morgen!

Tyskland faller -1.1% og Oslo Børs er ned marginalt. Oljeprisen faller tilbake, og noe av entusiasmen vi så på fredag virker borte. For å få dette markedet til å selge av, trenges en sterk trigger, og det kan være BaC (Bank of America) som legger frem tall før børsåpning i USA. Vi er overkjøpt i det korte bilde.

Jeg mener fortsatt at REC er en short på lavere oljepriser. For det kommer til å ta lengre tid før solenergi er konkurranse dyktig med olje/kull/atom, når prisene på sistnevnte er lave. 

Yara peers (MOS / POT / AGU) var tunge på fredag i USA, og ryktene skal ha det til at Yara dumper CAN langt under markedspris.  I tillegg kutter Brasil importen av gjødsel, og sier at de vil være selvforsynte.

torsdag 16. april 2009

Styrke!

Oljeprisen er opp 0.9% til tross for bearish oljelager rapport igår. OSEBX outperformer resten av Europa, som er i minus. Dette markedet kan falle utover dagen, sett at det ikke kommer noen positive nyheter. Vi nærmer oss motstandsnivåer på indeksen, og det kommer makrotall senere i dag. Jobless Claims vil være viktig, og de blir publisert kl 14.30 norsk tid. De overrasket negativt forrige måned.

Jeg ser at CEO i Rio Tinto gikk ut igår, og sier at aluminiumsmarkedet vil være råttent ut 2009. Det samme sier Brandtzæg i NHY i dag.. rart sistnevnte aksje er opp 1.2%!

onsdag 15. april 2009

Vær forsiktig!

Nå er det rett før makrotall. Markedet klarer ikke løfte seg videre, og er avhengige av gode tall. For de med dårlige nerver kan dette være et godt tidspunkt å sikre evt. gevinster og gå defensivt. Husk at det er oljelager tall i ettermiddag!!

Sterk oljesektor og stigende tørrbulkrater!

OSX indexen i USA steg 1.5% igår, og oljeprisen går videre i dag. Nå virker oljesektoren attraktiv, og Oslo Børs outperformer markedet. Seadrill har allerede dratt seg i pluss. Det kommer lagertall senere i dag, så vær forsiktig.

Tørrbulkratene fortsetter å klatre, og sektoren var brennhot i USA igår (Drys +10%, Navios +12%). I mine øyne kan GOGL, JIN og DS Norden gå videre ut uken. Kjøp aksjer der underliggende råvare / sektor / driver går inn i et sterkt momentum.

tirsdag 14. april 2009

Bull start!

Oslo Børs åpner opp 3%, og det er olje og råvarerelatert som leder oppgangen, selv med svak oljepris. Statoil stengte 120 kr i USA igår, og 114 kr på onsdag i påsken, så den hadde mye å ta igjen. Golden Ocean er opp +5% på stigende BDI og forward rater. 

De som ikke var investert inn i dagen i dag, har et kjempeproblem; skal man kjøpe et marked som er opp 3% fra start? skal man shorte styrken og satse på at det IKKE kommer ferske penger inn i markedet etter påsken?

OPPDATERING kl 14.15

Baltic Dry Indexen stiger 1% i dag også, og bidrar sterkt til at GOGL er opp 11.1%. Markedet er veldig sterkt, og det skulle ikke forundre meg at USA drar dette videre ikveld. Husk at Wall Street stengte flatt igår. 

Oljesektoren ble også veldig bullish, når oljeprisen snudde fra -1.7% til +2% en snaue to timer. Hele oljekomplekset på Oslo Børs går kraftig, med Statoil i spissen... på bra volum.

OPPDATERING kl 16.45

Oilserviceindeksen i USA snudde fra -2% til +3.3%. Heftige reversals i dag. Tørrbulk aksjene er opp 10% i USA nå, og GOGL puncher videre. (+13.65%).

mandag 13. april 2009

Rally etter påske!


Torsdag 9 April snudde Baltic Dry Index opp etter over 20 dagers fall. I forkant av dette så vi at forward ratene for Panamax og Capesize båter sluttet inn i Q2, steg markant. Dette på en jern malm rapport som viste større import fra Kina enn først ventet. Baoshan  Steel steg 4% i natt, på økt stimuli fra Kinesiske myndigheter.

Jeg var positivt til sektoren tidlig i påsken, noe som viste seg å være litt tidlig, siden Oslo Børs korrigerte ned nesten 8% i samme periode. Dette gikk hardt ut over alle aksjer, spesiellt innen oljesektoren, men tørrbulk aksjer som Golden Ocean og Jinhui slapp heller ikke unna. 

På Torsdag var vi også vitne til at USA snudde, og Dow Jones Industrial Average brøt godt over 8000. Dette lover godt for morgendagen i Europa, og spesiellt tørrbulkaksjene (Totalmarkedet i ryggen + stigende BDI indeks) og Seadrill (Transocean opp nesten 5% i USA), sett at ikke Wall Street faller stygt ikveld.

OPPDATERING kl 19.47

Genko Shipping opp 6%, etter å ha startet dagen i minus. Dryships opp 4.9% og Navios opp 9%. Se oversikt over alle tørrbulk aksjene i USA her: www.drybulkindex.com

tirsdag 7. april 2009

US Banks!

..har dratt oss ned siste året, og rebound i disse gjorde at indeksen steg 20% fra bunnen. De åpnet ned -2/3% i dag tidlig, men er nå i pluss. Citibank +5%!!! Jeg mener fortsatt at i dag og i morgen er kjøpsdag, slik at man posisjonerer seg foran et rally når aktørene er tilbake fra påskeferie.

Golden Ocean!

Forward ratene snudde igår, og nå peker capesize ratene i stillehavet opp igjen. Dette er kina drevet business, og har en positiv effekt på hele tørrbulk komplekset. Golden Ocean har sikret seg finansiering, og flere analytikere mener atselskapet kan tjene penger igjen allerede i Q4 2009. Nå har aksjekursen droppet under 4 kr, og kan være et interessant bet i påskeuken!

fredag 3. april 2009

AKSO..

Jeg var inne en rask tur og sjekket bloggen og markedet fra min mini ferie, og ser at det er flere som har gaatt long AKSO. Hvorfor? nyhetene som kom at Kjell Inge dumper vanskeligstilte assets til overpris inn i halvstatlige Aker Solutions, er uber bearish, og jeg fatter ikke hvorfor den skulle vaere en long kandidat naa?

Paa siden; For de som diskuterer "forumet" i kommentarfeltet, saa maa jeg paapeke at det ikke er noe aapent forum a la Hegnar Boersforum, men "kommentarfelt" til mine blogg innlegg. Jeg syntes det er positivt at "kommentarfeltet" har begynt aa leve sitt eget liv, men vaer oppmerksom paa at jeg sletter innlegg naar JEG finner innlegget upassende..

onsdag 1. april 2009

Sprett champagnen!

Emisjonen går ikveld, og er 100% garantert av John F på 4.1 kr. Jeg hører rykter om at emisjonen alleredeer 3-4 ganger overtegnet. Som jeg har skrevet tidligere så er det som skjer ikveld BEST MULIG scenario. Aksjen kommer til å gå bananas i morgen!!

AksjeSpekulanten er ute på reise torsdag og fredag, og ønsker herved alle leserne lykke til i de siste dagene før påske.

Onsdag morgen!

Markedet åpner ned, og setter nye bunner første halvtimen. Jeg syntes SEADRILL ser veldig fin ut; Aksjen er opp 1.07% selv om børsen trader ned -0.62%, og det er omsatt aksjer for 60 mill NOK allerede. Veldig bullish!

GOGL: Det står et stykke i FA i dag der 2 analytikere uttaler seg om GOGL, der 1 er neg og 1 er pos. Når det gjelder de negative synspunktene, så er hovedtesen at hans at det blir levert for mange båter.. det han ikke tar høyde for er at nybyggingsprogrammet for 2010 og 2011 mest sannsynlig aldri blir gjennomført pga. Konkurser hos verft og redre, samt refinansiering av eksisterende nybygg. Dette vil dempe flåtetilveksten drastisk.