tirsdag 31. mars 2009

Styrke!

Markedet henter seg fint inn her, og det er morsomt å se at Tandberg prøver seg på 100 kr igjen. SDRL er opp 4%, og ligger fortsatt på favoritt listen min. Det er alltid lurt å ta profit, men i dag tror jeg det er trygt å sitte inn i morgen dagen...

Sterk åpning!

Da begynner vi å få betalt for å være modige igår ettermiddag. Jeg ser fortsatt oppsidepotensialet i markedet ut dagen, så aktuelle kandidater kan være;

GOGL siden en avklaring på finansieringsproblemet ifølge Billung skal være i orden iløpet av Mars.

SDRL på bakgrunn av obligasjonskjøpet i PMENA. Betaler de ikke renten, så får man riggene, betaler man renten så har man gjort en killing på obligasjonene, som ble kjøpt billig. Win Win.

Vær forsiktig med YARA i dag. Konkurrentene i USA var svært tunge igår, og ikveld kommer den en viktig rapport på jorbrukssektoren.

mandag 30. mars 2009

Ser på et par long kandidater..

SDRL ser interessant ut under 64 kr og OBXEXDBULL kan jo være morsom rundt 25kr. Man behover ikke gå inn med max volum, men det kan jo være kjekt å ha litt i posen hvis markedet snur...

Mandag Morgen!

Markedet er ned -3.2% i Tyskland, og Oslo Børs er ned -2.4%. Det kan bli tungt i USA i ettermiddag, siden Asia og Europa handlet mye ned. Det kommer ingen makrotall i dag, og da sliter jeg med å se hva som kan snu markedet i det korte bilde.

Jeg var negative til REC på Morgenrapporten i dag, og den har nå fallt fra 61 til 59 på 30 minutter... 

OPPDATERING kl 12.03

Forsiktig med REC short, den virker meget sterk.

fredag 27. mars 2009

God Helg!!

AKSO har fallt 15% på 2 dager.  Markedet har stabilisert seg etter et større fall, og jeg mener vi fortsatt er i en "bounce".

Kos dere, og ta det forsiktig!

OPPDATERING kl 16.32

For de som hoppet på AKSO, kunne selge den med profit på 1.5kr på 45 minutter.. :)

Seadrill!


Har steget 25% siste 10 dager. Den kan være klar for litt profit taking:

- Transocean fallt -3% på det laveste igår, endte ned -0.89%

- Økt sublet aktivitet. Det betyr at oljeselskaper leier ut rigger de har tatt inn på lange kontrakter, fordi de ikke har brukt for dem. Dette er et klart tegn på dårlig rigg marked.

Det kan nok være lurt å ta evt. profitter i aksjen iløpet av dagen.

OPPDATERING kl 10.21

Seadrill shorten fungerer. 


torsdag 26. mars 2009

OBXEXDBEAR!

Er produkt som har en invers eksponering mot børsen. Det vil si at "aksjen" stiger når markedet faller. Den går dobbelt så mye som markedet faller. Det vil si at hvis børsen faller 1%, så stiger OBEXDBEAR 2%.. 

Flat åpning!

..til tross for sterk sesjon i Asia. Jeg holder fast med at man skal selge ut longs i det korte bilde, og grunnen er at vi nærmer oss topp potensialet i målområdet mitt. ( 230-240 på OSEBX) Triggere som kan utløse fall er dårlige makrotall i ettermiddag (GDP og Jobless Claims). Markedet kan godt trade opp 1% til fra start, men i mine øyne er dette en salgsdag. 

Trader man med vernehansker og sveisebriller, så kan man prøve seg på en short, og da er kandidatene: Yara på nedgradering fra Deutsche Bank, og NHY på fallende alum priser (samt nedgradering i sektoren fra RBS).

onsdag 25. mars 2009

Kjøpe dippen!

USA stengte ned igår, men Nikkei holdt seg flatt. Futures stiger, og det er godt mulig vi får en positiv dag på forventing om at Wall Street reiser seg igjen ikveld. 

Golden Ocean er jeg fortsatt positiv til, sett i lys av den positive utviklingen på finansieringsproblemet.

Det kommer boligtall kl 15.00 Norsk tid, og jeg kan minne om at forrige boligtall overrasket på oppsiden.

OPPDATERING kl 12.41

YARA kan være god kandidat her på 154-155kr, da russland største gjødselprodusent stiger 17% på stigende potash priser.

OPPDATERING kl 13.15

AKSO sparker bra fra seg nå.

tirsdag 24. mars 2009

GOGL!


Jeg har lenge vært avventende til GOGL i påvente av en avklaring på det finansielle. De sier nå at de trenger i underkant av $100 mill. og at Fredriksen vil delta og opprettholde sin eierandel. De jobber parallelt med banker og verft, og regner med en avklaring innen 31. Mars.

Jeg tror at når emisjonen blir annonsert, får de færreste muligheten til å delta. Den vil allerede være gjort, og dette vil ikke skje før alt er på plass med låneavtaler og båter. Muligheten for en reparasjons emisjon i form av tegnings retter er også en mulighet.

Analytikerne ligger inne med en NAV (verdi på flåten) mellom 5 og 10 kr. Hvis vi da sier 7,5kr, er GOGL billig. Hvor emisjonen blir satt er ikke så viktig, da mye av risikoen blir borte dagen etter.

Man trenger ikke gå all-in, siden dette er et case med høy risiko, men jeg tror GOGL er et fair bet for en liten post fremover. KJØP!

Markedet tar imot!

Her kan man kanskje prøve seg litt på long siden igjen. Oljerelaterte kandidater jeg liker: AKSO og SDRL. Sett tett stopp! 

Skuffende åpning!

Markedet handler som regel på forventning, og sjelden på "gårsdagen". Det var sikkert mange som forventet seg en mye sterkere åpning, sett i lys av kembo rallyet i USA igår. Vi får en slapp åpning her nå, fordi traderne er redd for å kjøpe i forkant av evt. gevinst sikring ikveld. Jeg tror markedet kan korrigere noe tilbake, og velger å kvitte meg med long posisjoner. 

For de som trader med cowboyhatt og solbriller, kan prøver seg på en short i REC. Selskapet trenger penger, og det vil ta lang tid før solcelleenergi vil være konkurransedyktige med atom/kull/oljeenergi (såkalt grid-parity).

OPPDATERING kl 11.38

REC faller videre, og aksjen har kommet ned 1-2 kr siden åpning.

mandag 23. mars 2009

Oppside potensialet!

Den 8-10 Mars, så skrev jeg om den forestående bouncen i markedet;

"Jeg står fast ved at en bounce vil kunne løfte indeksene 10-20%. "

Vi har nå steget 13.5% fra bunnen (200) på OSEBX, og kan således ha noe igjen før vi evt. topper ut i det korte bildet. Jeg vil uansett gjøre oppmerksomhet på nivåene, og  hvor langt vi egentlig har kommet slik at leserne kan ta forhåndsregler i forhold til stoploss og evt. ta profit!


Knallsterk åpning på mandag morgen!

Futures er opp 3% (S&P + 21 punkter). Bilaksjene løfter seg etter at Abu Dhabi kjøper en bit av Daimler. Finansdepartementet i USA skal legge frem en ny redningspakke i ettermiddag, med hovedfokus på likviditetstilførsel i pengemarkedet. Selv om det er vanskelig å gå med "flokken" tidlig en mandag morgen, så er minste motstandsvei opp i dag. Mange fond og institusjoner er underinvestert, og når det kommer gode nyheter så må de vekte seg opp for å ikke gå glipp av toget.

RCL: Åpner opp nye ruter i Norden. Det er bullish å se at selskapet er fremover lent, og tør satse selv under dårlige tider.

Mark Mobius i Templeton sier at bunnen er inne, og vi er i gang med et nytt bull marked! Det vil alltid være opportunister som "prøver seg" med topp og bunn caller ved kritiske punkter i i historien. De fleste tar feil, og det kan Mark Mobius gjøre også, selv om han faktisk er den største forvalteren som har callet bunnen denne gangen. Han forvalter 20 mrd USD.

fredag 20. mars 2009

TGIF!

Min hoved PC har kræsjet for n'te gang, og jeg venter nå på nytt utstyr. Det betyr at jeg sitter på en laptop, og der klarer jeg ikke å få sendt ut mail til nesten 500 mottakere som har meldt seg på morgenrapporten. Jeg håper at alt er i orden til mandag.

USA toppet noe ut igår, og endte dagen ned -1%. Asia var også tungt, så det viste seg å være riktig å selge aksjer igår. Oslo Børs var sterkeste børsen i Europa igår, og det kan skyldes flere ting. Det gikk rykter om at Morgan Stanley hadde sitt største kjøpsprogram på 1.5 år bredt over hele Europa, og da blir Oslo pushet relativt sett høyere pga. lite volum på salgsiden.

Jeg tror ikke det er noe hastverk med å kjøpe aksjer, og vil anbefale alle å gå i cash før helgen. La markedet konsolidere før man går inn på nye longs.

Skal man eie noe over helgen, så er Tandberg fortsatt en hot oppkjøpskandidat.

torsdag 19. mars 2009

Torsdag morgen!

Jeg har fortsatt mail problemer, men regner med å sende ut morgen rapport i fredag. 

Long posisjoner som jeg kjøpte mot close igår, er nå solgt, og jeg tar ett skritt tilbake. Jeg skal ikke være like aggresiv på short siden pga. den bullish uttalelsen til Ben Bernanke igår, men ønsker å være fleksibel i forhold til nye muligheter!

tirsdag 17. mars 2009

God start!

Oslo Børs faller 0.2% etter en sterk close igår, det syntes jeg er veldig bullish for videre utvikling i dag. Det er flere case som frister, og de jeg tok frem på morgenrapporten er: AKSO, TAA, STB.

I dag møtes Federal Reserve i USA for å diskutere videre strategi. Det er godt mulig de bestemmer seg for å kjøpe statsobligasjoner for å drive rentene videre ned. Dette har Bank of England gjort, og kan frigjøre penger til andre aktiva klasser som f.eks aksjer! BULL


mandag 16. mars 2009

2 grafer!

OSX indeksen viser styrke i dag til tross for svakt totalmarked. Oljeprisen rister av seg de negative nyhetene rundt OPEC, og stiger mot close i USA.


Selv om intradagsgrafen i dag viser svakhetstegn, så faller vi egentlig bare tilbake til støttepunktet 7200 på DOW Jones 5 dager graf, som er illustrert ovenfor. Jeg forholder meg bullish til markedet fortsatt, og vil kjøpe en evt. dipp i morgen.

OSX og oljepris!

Flere ventet nok at oljeprisen skulle få seg en større trøkk i dag, men den har hentet seg fint inn igjen i ettermiddag. OSX indeksen i USA var ned -1% og er nå +1.7%. Jeg har nå blitt enda mer bullish på AKSO. Aksjen kan etter min mening stå for en større reprising. Goldman Sachs er ute i dag og skriver at de tror oljeprisen har bunnet, og dipper skal kjøpes. Det gjenstår å se om de treffer, men uansett så syntes jeg det er interresant at AKSO kommer til å være praktisk talt gjeldsfrie etter q1...


Tandberg!

Det har blitt handlet godt med volum de første 25 minuttene av børsdagen i Tandberg, og dette kan skyldes at aksjen har blitt tatt inn på Goldman Sachs "conviction buy list".

Meglerhuset mener at Tandberg kan ekspandere sin multippelpremie som følge
av bedre avkastning og større EPS-vekst enn andre europeiske IT-selskaper.

Goldman Sachs har et 24-måneders kursmål på 125 kroner.

For de som ikke leste morgenrapporten anbefalte jeg i tillegg SDRL, AKSO og STB
Aker Solution ble trukket frem av Bengt Jonassen i dag tidlig, som en spennende kandidat med 2.3 mrd i gjeld, men skal betale 2 mrd i Q1. Aksjen prises til 5x PE.

mandag 9. mars 2009

Man kan være kreativ med chart...


.... men denne ser unektelig bullish ut. OSEBX kan bryte opp nå!

Merck og Schering-Plough skal fusjonere..

.. og jeg har skrevet tidligere at nyheter rundt oppkjøp og fusjoner kan være triggeren som får markedet til å bounce. Denne fusjonen er enorm, og vil gi et løft i sentimentet. Market capen til Merck er 48 mrd USD, og Schering-Plough 29 mrd USD. Sistnevnte blir plukket opp til 34% premium fra fredagens sluttkurs. Dette løfter S&P Futures!

OPPDATERING kl 14.01

Tandberg stiger 4% på kommentarer fra Polycom som ser tosifret vekst innen videomarkedet i 2009.

Det har også vært litt støy rundt bonusutbetaling til ledelsen i TAA, der de kunne fått aksjer, men valgte kontantutbetaling. Mitt spørsmål til leserne er som følger: Hvis man er i en fusjonsprosess, eller at ledelsen kjenner til informasjon som kan påvirke kursen, så kan de ikke handle aksjer for de er i innside posisjon. Gjelder det når de skal få bonusaksjer også? Måtte ledelsen si nei takk til aksjer fordi de kjenner til et forestående bud på selskapet? jeg vet at teorien kan virke søkt, men jeg bare lurer på lovverket rundt dette. Innspill ønskes velkommen på diskusjonsforumet under..

fredag 6. mars 2009

Klovnemarked! TGIF

USA falt 4% igår, og DAX åpner opp i dag! STL, TAA, PGS, DNBNOR er opp for dagen. Dette er ikke til å bli klok på, jeg trodde at markedet skulle være preget av frykt etter gårsdagens kollaps på Wall Street. Er markedet ferdig solgt? 

OPPDATERING kl 15.15

Arbeidstallene kom inn bedre enn ventet; noen snakket opp mot 1 mill mindre i arbeid, men tallet ble -651 000. Det satte fart i børsene, og for de som ønsker å spille på en bounce så ser YAR og TAA ut som friske kandidater. SDRL blir solgt ned på en stor nedgradering av Transocean (fra Morgan Stanley), så etter mitt syn er den ikke kjøp før den bryter over 50 kr.

torsdag 5. mars 2009

Pullback!

Markedet åpner ned, men henter seg inn igjen. Gårsdagens oppgang var tross alt på 6% igår.

Goldman Sachs oppgraderer Tandberg fra 90 til 130 kr, og det løfter aksjen 3.3% den første handelstimen. For hver time som går, så minsker sjansene for en PW, og investortilliten kommer tilbake i aksjen.

Obligasjonseierne solgte til John F igår, og det tar bort et uromoment når hovedaksjonær skal forhandle med verft og banker. Det er viktig å presisere at problemene til Golden Ocean er IKKE løst enda, og det kan godt komme en giga emisjon veldig snart.

Questerre Energy kan få seg ytterligere løft pga. Tallisman legger frem tall i dag!

onsdag 4. mars 2009

GOLDEN OCEAN!

Hvis noen lurer på hvordan en skikkelig shortskvis ser ut... ta en titt på GOGL!


... mange som veddet på at de ville gå konkurs!